Laminaat zagen

Tijdens het leggen van een laminaatvloer moet je altijd laminaat zagen, of toch snijden? Wat is de beste keuze en hoe gaat het precies in zijn werk? Voor veel mensen kan dit aardig spannend zijn. Je wilt laminaat zagen vanzelfsprekend feilloos uitvoeren.

Om je te behoeden voor veelgemaakte fouten gaan we je op deze pagina alles vertellen over laminaat zagen en laminaat snijden. Kom erachter welke van de twee methodes het beste is en welke voor jou de meest voor de hand liggende keuze is.

Moet je laminaat zagen of snijden?

Wij krijgen regelmatig de vraag van onze klanten: “Moet je laminaat snijden of zagen?” Met zagen heb je ander gereedschap nodig dan met snijden, maar wat is nu de beste manier? Het simpele antwoord is dat je vaak allebei de methodes uit moet voeren.

Met een laminaat zaag is het mogelijk om inkepingen in het laminaat te maken. Snijden is echter slimmer wanneer je juist rechte stukken laminaat wilt snijden. Bedenk daarom goed welke gereedschap je nodig hebt voordat je aan de slag gaat met het leggen van laminaat.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Welke zaag voor laminaat gebruiken?

Het lastige aan laminaat zagen is voor velen het bepalen welk gereedschap er nodig is. Bij een zaag voor laminaat heb je immers veel keuze. Zo is laminaat zagen met een multitool uiterst populair doordat je hier meerdere kanten op mee kan qua zaagmethodes.

Laminaat vloeren snijden met een decoupeerzaag is juist weer perfect wanneer je weinig kracht hebt voor het zagen en juist hoekjes van het laminaat af wilt halen. Een cirkelzaag voor laminaat is een goede optie wanneer je met dik laminaat te maken hebt en deze nauwkeurig weg wilt zagen.

Verder kun je ook met een afkortzaag laminaat zagen. Laminaat zagen met een afkortzaag is aan te raden wanneer je over geen enkele ervaring beschikt wat betreft het zagen van laminaat. De afkortzaag is immers makkelijk te gebruiken. Houd dit type zaag daarom zeker in je achterhoofd bij het bepalen van welk gereedschap je nodig hebt.

Hoe zaag je laminaat?

Nu je weet met wat voor gereedschap je te maken krijgt bij laminaat zagen is het tevens handig om te weten hoe je laminaat zaagt. Laminaat snijden met een stanleymes zit er nou eenmaal niet meer in. In plaats daarvan is het slim om laminaat te zagen met een afkortzaag.

Teken op de plank een lijn waar gezaagd moet worden. Vervolgens zet je de plank op het zaagblad en druk je de afkortzaag tegen de plank aan. Deze doet hierna al het werk voor je zodat de plank perfect gezaagd wordt en ook nog eens met veel precisie. Houd er wel rekening mee dat je de decoratieve kant (mooie kant) van het laminaat omhoog houd tijdens het zagen om versplintering te voorkomen.

Ook messen zijn handig

Twijfel je nog over of je een zaag of mes nodig hebt voor laminaat snijden of zagen? Messen spelen zeker een rol in het proces van laminaat in de juiste afmetingen krijgen. Een Stanleymes werkt bijvoorbeeld beter wanneer je kleinere stukken laminaat nodig hebt van dunne planken.

Wanneer je juist grotere en meer rechte stukken nodig hebt, is een laminaatsnijder een uitstekende optie. Dit geldt ook wanneer de planken dik zijn. Messen kunnen dus zeker handig zijn om dun laminaat te snijden of om kleine uitsteeksels weg te halen.

zagen van laminaat

Laat je laminaat door Vloerenbaas leggen

Nu je meer weet over laminaat zagen is het tijd om te beslissen of je dit zelf wilt gaan doen of dit wilt laten doen door onze ervaren Vloerenbazen. In geval van de laatste opties is het eerst raadzaam om in onze webshop op zoek te gaan naar een laminaatvloer die voldoet aan jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Voor vragen, hulp of advies op maat kun je altijd contact met ons opnemen of een afspraak maken om langs te komen in onze showroom. Samen bekijken we dan de mogelijkheden en gaan we op zoek naar de beste vloeroplossing voor jouw woonbehoeften.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button