Laminaat schuren

Laminaat schuren wordt door steeds meer mensen overwogen. Ze zijn namelijk niet tevreden over de uitstraling van hun laminaat vloer. Daarom gaan ze op zoek naar opties om de uitstraling van de vloer te herstellen zonder dat ze de vloer volledig hoeven te vervangen.

Ben jij ook aan het overwegen om je laminaat te schuren? Dan is het goed om hier eerst meer over te weten. Het is namelijk niet raadzaam om zomaar aan de slag te gaan met het schuren van laminaat. Wij leggen je graag uit waarom.

Kun je laminaat schuren?

Veel mensen vragen zich af of laminaat schuren mogelijk is. Wij kunnen je direct stellen dat dit op geen enkele manier en in geen enkele situatie mogelijk is.

Wanneer je toch besluit om laminaat te gaan schuren, richt je onherstelbare schade aan. Laminaat is namelijk geen echt hout. Laminaat bestaat juist uit verschillende lagen die allemaal met elkaar zijn samengesteld. Hierdoor bereik je niets meer dan schade met laminaat opschuren.

Sommige mensen willen hun laminaat lakken en daarom eerst schuren, maar hetzelfde geldt voor laminaat schuren en lakken. Er zit immers al een bovenlaag op het laminaat die je aantast door te schuren. Doe dit dan ook zeker niet. Dit zal je veel gedoe schelen.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Waarom zouden mensen hun laminaat schuren?

Er zijn genoeg mensen die zonder enige kennis van plan zijn om hun laminaat te schuren. Vaak komen ze er al snel achter dat dit averechts werkt. Wel snappen we dat sommige mensen overwegen om dit te doen aangezien het ook kan bij een houten vloer.

De meeste mensen die laminaat schuren hebben in hun achterhoofd dat ze de uitstraling van hun vloer mooier kunnen maken. Dit willen ze dan doen door eerst te schuren en vervolgens lak of verf aan te brengen. Maar ook laminaat schuren en verven zal geen succes worden.

Wel zijn er enkele alternatieven mogelijk om je laminaatvloer toch een nieuwe, frisse uitstraling te geven. Je kunt laminaat namelijk gewoon verven zonder te schuren. Hierbij is het wel belangrijk om een goede primer te gebruiken zodat de verf goed kan hechten. Lees er meer over in ons artikel over laminaat verven.

Laminaat goed bijhouden

Nu je weet dat het schuren van laminaat onmogelijk is, kun je beter op zoek gaan naar andere alternatieven om je laminaatvloer weer mooi te krijgen. Ook kan het verstandig zijn om meer te lezen over het onderhoud van laminaat zodat je kunt voorkomen dat het überhaupt nodig is. Al met al kun je laminaat maar beter goed onderhouden dan dat je naar verloop van tijd van alles moet uitvoeren om het laminaat weer mooi te krijgen.

schuren van laminaat vloer

Nieuwe laminaatvloer van Vloerenbaas

Mocht je laminaat simpelweg ‘op’ zijn en zit er helemaal geen leven meer in? Dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd voor een nieuwe (laminaat)vloer. Bij ons ben je in dat geval aan het juiste adres. In onze webshop vind je een breed assortiment van vloeren in verschillende maten, kleuren, dessins en patronen. Hierdoor zit er voor ieder wat wils bij en vind je gegarandeerd de vloer van je dromen.

Wanneer je een geschikte vloer voor jouw woonbehoeften hebt gevonden kun je deze simpel en snel online bestellen. Wij komen de vloer dan zo snel mogelijk bij je thuis bezorgen.

Om een beeld te krijgen van de kosten kun je online een offerteformulier invullen. Hierbij is het belangrijk om al jouw wensen aan te geven zodat we prijsindicatie kunnen maken. Zo weet je ongeveer wat de nieuwe laminaat vloer gaat kosten en weet je of het project binnen het budget valt.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button