Krassen op laminaat

Zijn er krassen op jouw laminaat ontstaan? Of wil jij laminaat krassen voorkomen of weghalen? Dan is raadzaam om de informatie op deze pagina goed door te nemen. Helaas kampen veel mensen met dergelijke problemen, maar dit is meer dan onnodig.

Wij van Vloerenbaas weten door middel van jarenlange ervaringen precies hoe je laminaat onderhoudt en aanpakt. Deze kennis delen we dan ook graag met jou. Daarom vind je op deze pagina alles wat je moet weten over krassen in laminaat. Op deze manier behoud je de perfecte conditie van je laminaat of herstel je de laminaatvloer weer zoals vanouds.

Hoe ontstaan krassen op laminaat?

Het is goed om te weten hoe krassen op laminaat ontstaan. Op deze manier weet je namelijk precies hoe je krassen in het vervolg kunt voorkomen en eventueel kunt weghalen.

Laminaat krassen ontstaan op allerlei verschillende manieren. De grootste boosdoener van krassen is vaak zand en vuil. Wanneer je hier met schoenen overheen loopt of met een stoel overheen schuift kunnen er krassen in de vloer ontstaan.

Daarnaast kunnen meubels, zoals stoelen, banken, kasten en tafels, ook krassen veroorzaken wanneer er geen anti kras viltjes onder de poten zitten. Maar zelfs al zijn de poten van meubels voorzien van viltjes kunnen ook zware meubels de laminaatvloer aantasten.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Hoe krijg je krassen uit laminaat?

De meest gestelde vraag wat betreft krassen op laminaat is de wijze waarop je laminaat krassen kunt verwijderen. Er zijn wat dat betreft meerdere wegen die naar Rome leiden. Hieronder hebben we verschillende methodes voor je uitgelicht zodat je weet welke mogelijkheden er zijn. Met deze methodes wordt krassen uit laminaat wegwerken appeltje-eitje.

Olijfolie

De meest gebruikte methode voor krassen in laminaat herstellen, is middels het gebruik van olijfolie. Deze manier van laminaat krassen verwijderen werkt met name goed voor oppervlakkige krasjes.

Oppervlakkige krassen uit laminaat verwijderen kan door middel van olijfolie, wat ervoor zorgt dat de krassen opgevuld worden. Zorg ervoor dat je een microvezeldoek gebruikt tijdens het aanbrengen van de olijfolie en dit vervolgens goed uitsmeert. Het gebruik van te veel olijfolie kan namelijk leiden tot donkere plekken in het laminaat.

Reparatieset voor laminaat

Krassen op laminaat behandelen is door middel van een reparatieset meestal goed te doen. Dit is met name een uitstekende methode voor middelgrote krassen die je van het laminaat wilt verwijderen.

Met een reparatieset heb je namelijk toegang tot allerlei hulpmiddelen om de krassen goed aan te pakken. Een reparatieset voor laminaat bestaat uit wasstukken waarmee je de krassen kunt opvullen. Hierbij is het noodzaak om de juiste combinatie van wasstukken te gebruiken zodat de kleur van het laminaat intact blijft.

Waskrijt

De laatste methode voor krassen uit laminaat herstellen is door middel van waskrijt. Waskrijt is een handig hulpmiddel doordat je veel keuze hebt qua kleuren. Hierdoor zit er meestal wel een passende kleur bij die de krassen opvult in de juiste kleur.

Het aanbrengen van waskrijt doe je door het waskrijt te smelten en het vervolgens te laten druppelen op de getroffen plekken. Je zult zien dat de krassen als sneeuw voor de zon verdwijnen en ze ook daadwerkelijk zijn opgevuld. Ga echter wel secuur te werk om lelijke plekken te voorkomen.

Laminaat stift

Een andere methode om krassen uit laminaat te herstellen is door het gebruik van een laminaat stift. Hoewel je de krassen hier niet echt mee kunt verwijderen, helpt dit wel om de krassen in het laminaat te maskeren.

Dit is met name handig wanneer je bijvoorbeeld witte krassen op laminaat wilt wegwerken. Ga in dat geval op zoek naar de juiste kleur laminaat stift en kleur de krassen in. Ondanks dat dit kwalitatief gezien niet de beste optie is, is het zeker aantrekkelijk op visueel gebied.

krassen in laminaat vloer

Hoe voorkom je krassen op laminaat?

Nu je weet hoe krassen op laminaat ontstaan, maakt dit het een stuk makkelijker om krassen te voorkomen. Hoewel je het niet altijd in de hand hebt om krassen te voorkomen, is er genoeg wat je kunt doen om de kans zoveel mogelijk te reduceren.

De beste maatregel is door je voeten goed te vegen voordat je op het laminaat gaat lopen. Plaats daarom een goede deurmat bij de voordeur en eventueel de achterdeur of kies ervoor om je schoenen bij binnenkomst uit te trekken. Hierdoor kan zand niet langer mee naar binnenkomen en zorgen voor krassen in het laminaat.

Mocht er toch regelmatig zand het huis binnenkomen? Dan is het aan te raden om de laminaatvloer dagelijks te stofzuigen of vegen. Gebruik hierbij een zachte bezem of -stofzuigborstel zodat dit het zand niet tijdens het schoonmaken de vloer bekrast.

Tevens kun je de pootjes van je stoelpoten en andere meubels voorzien van anti kras viltjes. De viltjes voorkomen dat je stoel- of tafelpoten krassen veroorzaken tijdens het slepen of schuiven. Door dergelijke maatregelen te treffen zal de kans op krassen in de laminaatvloer aanzienlijk verminderen.

Maak gebruik van onze bazen service

Al met al is er meer dan genoeg wat je kunt doen tegen laminaat krassen. Toch wil het wel eens voorkomen dat de krassen zodanig diep in de vloer zitten dat bijna niets meer werkt. Dit kan reden zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe laminaatvloer en in dat geval ben je bij Vloerenbaas aan het juiste adres.

In onze webshop vind je een ruim aanbod van vloeren, waaronder laminaat, dat verkrijgbaar is in allerlei soorten, maten en kleuren. Hierdoor vind je gegarandeerd een geschikt vloer die voldoet aan jouw eisen en wensen. Zodra je een geschikte kandidaat hebt gevonden kun je deze eenvoudig online bestellen en komen wij de vloer bezorgen.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button