Laminaat staat bol

Help, mijn laminaat staat bol! Is dit een probleem waar jij momenteel mee te kampen hebt? Dan is het zaak om dit zo snel mogelijk op te lossen. Je wilt namelijk dat je vloer er perfect uitziet aangezien het de basis vormt van jouw woning.

Gelukkig zijn er diverse dingen die je kunt ondernemen om te voorkomen dat laminaat bol gaat staan. Echter is het ook zaak om een oplossing te hebben voor het geval dat het laminaat al bol is gaan staan. Neem dit artikel daarom goed door om ook op dit gebied een expert te worden.

Laminaat staat bol, hoe kan dit?

Een laminaat vloer staat bol vanwege verschillende omstandigheden. De oorzaken zijn vaak het gevolg van warmte en/of vocht. Laminaat staat bol door warmte vanwege het feit dat een grote temperatuurswisseling ervoor zorgt dat de laminaat vloer uitzet.

Dit is al helemaal het geval wanneer er vocht in de vloer zit. Je laminaat staat bol door vocht wanneer dit makkelijk in de vloer kan trekken. Dit gebeurt niet alleen wanneer er water op je vloer lekt, want ook een hoge luchtvochtigheid kan hiervoor zorgen. Wees je dus goed bewust van de omstandigheden.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Hoe voorkom je dat jouw laminaat bol gaat staan?

Wanneer je laminaat bol staat is de schade al ontstaan, waardoor er aardig wat werk aan de winkel is. Daarom is het slimmer om dit probleem te voorkomen in plaats van dat je het moet oplossen.

Eén van de beste manieren die helpen bij het voorkomen van laminaat dat bol gaat staan, is door een beschermlaag aan te brengen op het laminaat. Hierdoor dringt vocht niet langer binnen en zal de vloer in ieder geval niet door vocht gaan opbollen.

Bovendien kan het een oplossing zijn om onze Vloerenbazen je laminaatvloer te laten leggen zodat er zeker genoeg ruimte is voor de vloer om te ademen. Met deze twee methodes is de kans erg klein dat je vloer van laminaat ooit weer bol gaat staan.

Laminaat bolt op, is er een oplossing?

Het is al te laat en jouw laminaat staat bol. In dat geval zijn er enkele oplossingen die je kunt toepassen om dit te repareren. Allereerst is het zaak om de plinten weg te halen. Hierdoor heeft je laminaat ineens wat extra ruimte om uit te kunnen zetten.

Vervolgens is het tijd om wat van het laminaat te zagen of weg te snijden. Zo is de vloer ineens een stuk minder strak en en zal de bolling weg kunnen trekken. De volgende keer dat je dus denkt “mijn laminaat bolt op” is dit een goede oplossing om toe te passen om de bolling uit te de vloer te krijgen.

laminaat komt omhoog

Onze experts helpen je graag verder!

Staat je laminaat bol? Dan heb je zeker alweer iets geleerd met de informatie uit dit artikel. Of de schade al geleden is of wanneer je schade wilt voorkomen; met de tips die je hier hebt aangetroffen kun je zeker aan de slag.

De makkelijkste oplossing voor zowel het voorkomen als aanpakken van laminaat dat bol gaat staan, is de hulp inschakelen van onze Vloerenbazen. Wij zorgen ervoor dat je vloer niet langer bol staat en ook nooit meer bol kan staan. Hierdoor weet je zeker dat je laminaatvloer perfect is.

Mocht de schade zo erg zijn dat je liever een nieuwe laminaatvloer wilt aanschaffen? Ook in dat geval ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk de mogelijkheden in onze webshop en laat je inspireren door het ruime aanbod. Bij Vloerenbaas vind je gegarandeerd jouw nieuwe droomvloer die voldoet aan alle kwaliteitseisen.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button