Laminaat kraakt

Heb jij last van krakend laminaat? Niemand vindt het fijn om een krakende vloer te hebben. Of je laminaat nu alleen in bepaalde omstandigheden kraakt of dat je laminaat kraakt op elk moment, het wordt tijd om hier iets aan te doen.

Daarom gaan we je op deze pagina alles vertellen over dit onderwerp. Je leert hier namelijk alles wat je over laminaat dat kraakt moet weten. Op deze manier kun je jouw krakende laminaat snel verhelpen. Daar helpen wij van Vloerenbaas je graag mee!

Waarom kraakt mijn laminaat?

“Mijn laminaat kraakt ineens, maar ik weet niet waardoor dit komt.” Laminaat kan gaan kraken vanwege verschillende omstandigheden. De reden waarom je laminaat vloer kraakt kan verschillen per situatie en omstandigheden. Hieronder hebben we de meest voorkomende oorzaken voor je uitgelicht.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Luchtvochtigheid

De meest voorkomende reden dat je laminaatvloer kraakt, heeft met de luchtvochtigheid te maken. Doorgaans zal het in het voorjaar vaker voorkomen dat je laminaat kraakt door luchtvochtigheid.

Als gevolg van een hoge luchtvochtigheid zal het laminaat uitzetten. Hierdoor komt het eerder tegen je muren of ondervloer aan, wat een krakend geluid veroorzaakt. Bovendien komen de laminaat planken strakker tegen elkaar aan gaan liggen waardoor ze tegen elkaar aan schuren en een krakend geluid kunnen veroorzaken.

Paraffine

Een andere oorzaak van krakend laminaat kan te maken hebben met paraffine, of eigenlijk een gebrek aan paraffine. Paraffine is een stofje dat als beschermlaag dient voor je laminaat en zorgt ervoor dat vocht niet binnen kan dringen in de vloer waardoor deze waterbestendig wordt.

Wanneer er geen paraffine op je vloer aanwezig is, wordt het dus makkelijker voor vocht om de vloer in te trekken. Krakend laminaat door paraffine kun je dus voorkomen door de vloer te behandelen met een extra beschermlaag waardoor vocht geen kans krijgt om in de vloer te trekken.

Warme temperaturen

Warme temperaturen kunnen zorgen voor laminaat dat kraakt. Jouw laminaat kraakt in dat geval enkel in de zomer. Dit komt doordat een warmere temperatuur het laminaat verandert qua eigenschappen. Zo zal het laminaat ook door hoge temperaturen uitgaan zetten waardoor je laminaat kraak in de zomer. Laminaat dat kraakt in de winter zal dan ook geen gevolg zijn van warme temperaturen.

krakend laminaat

Hoe kun je krakend laminaat voorkomen?

Hoewel de omstandigheden waarin laminaat kraakt reuze interessant zijn, wil je vanzelfsprekend krakend laminaat voorkomen. De beste optie is door paraffine op de vloer aan te brengen zodat er geen vocht de vloer in kan trekken, zo kan je laminaat ook nooit bol gaan staan.

Tevens is het slim om de laminaatvloer niet te strak te leggen. Zorg ervoor dat er wat speling is qua ruimte en dat de vloer niet te dicht tegen de muren is aangelegd. Ook dit kan voorkomen dat je het laminaat hoort kraken.

Krakend laminaat verhelpen

Is het al te laat en hoor jij jouw laminaat telkens weer kraken? Dan wordt het tijd om dit te verhelpen. Daarbij zijn er echter niet zoveel opties waar je gebruik van kunt maken.

Echter hebben we nog steeds de beste mogelijkheden hieronder voor je onder elkaar gezet. Maak hier dan ook zeker gebruik van.

De kracht van talkpoeder

De meest gebruikte oplossing voor laminaat dat kraakt is talkpoeder. Dit komt doordat talkpoeder zo fijn is dat het tussen de kieren van de planken terecht komt. Hierdoor zal het geluid van de planken die tegen elkaar aanliggen gedempt worden. Als gevolg hiervan stopt de vloer met kraken.

De vloer opnieuw leggen

Een andere optie is wat meer intens, maar werkt wel beter. Door je laminaatvloer opnieuw te leggen, kan het kraken verholpen worden. Dit geldt echter alleen wanneer de vloer niet te veel vocht bevat. Desalniettemin is dit zeker het overwegen waard. Onze Vloerenbazen helpen je hier dan ook graag bij!

Laat je krakende laminaatvloer verhelpen door Vloerenbaas

Al met al is er meer dan genoeg wat je kunt doen om laminaat dat gaat kraken te verhelpen en/of te voorkomen. Wil jij graag nooit meer last hebben van laminaat dat kraakt? Dan ben jij bij Vloerenbaas aan het juiste adres.

Wij zorgen ervoor dat je vloer er perfect bij komt te liggen en er genoeg ruimte is voor het laminaat om te ademen. Hierdoor zal de kans op krakend laminaat nihil worden. Daarnaast behandelen wij de vloer door een extra beschermlaag aan te brengen waardoor vocht geen kans krijgt om in de vloer te trekken.

Vraag direct een offerte aan door het offerteformulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een directe prijsindicatie zodat je exact weet wat je kunt verwachten qua kosten. Zo weet je of het nieuwe project binnen jouw budget valt.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button