Gietvloer over tegels of plavuizen plaatsen

gietvloer over tegels

Ben jij op zoek naar een praktische en moderne gietvloer die je over tegels/plavuizen wil leggen? Dan ben je bij Vloerenbaas aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een breed assortiment van verschillende soorten gietvloeren die geheel naar wens worden aangebracht. Gietvloeren zien we regelmatig in bedrijfspanden en supermarkten, maar ze worden ook steeds populairder in woningen.

Het haalt het beste in een kamer naar boven met een modern of industrieel interieur en daarom kan een gietvloer perfect geplaatst worden in een appartement of woning. Bij Vloerenbaas ben jij de baas en regelen wij de vloer. Jij hoeft jezelf dus nergens zorgen over te maken wanneer je kiest voor een gietvloer van Vloerenbaas. Verder gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over het plaatsen van een gietvloer over tegels en plavuizen.

Waarom een gietvloer over tegels heen plaatsen?

Heb jij op dit moment tegels in jouw woning, maar wil je graag een gietvloer? Dan is dat bij Vloerenbaas geen probleem. Het is voor onze Vloerenbazen namelijk kinderspel om de gietvloer over de tegelvloer heen te leggen. Dit komt omdat de materialen die worden gebruikt op de vloer worden gegoten en vervolgens met de hand worden gladgestreken. Het is dus erg makkelijk om een gietvloer te leggen over een bestaande tegelvloer.

Meestal zijn er wel meerdere lagen nodig en moet iedere laag goed drogen. Daarom kan er af en toe wel wat tijd inzitten voordat de vloer volledig af is. Hierbij kun je denken aan een aantal dagen, afhankelijk van het project. Bovendien kan het zo zijn dat je de gietvloer over tegels met vloerverwarming wilt leggen. Laat je in dit soort gevallen goed adviseren door onze Vloerenbazen om foute beslissingen te voorkomen. Wil je graag meer lezen over gietvloer en vloerverwarming? Druk dan op de link.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een gietvloer over een bestaande tegelvloer?

De kosten voor het plaatsen van een gietvloer over tegels hangen volledig af van verschillende factoren. Denk hierbij aan het soort gietvloer, de oppervlakte, het aantal lagen en eventuele extra’s, zoals vloerverwarming. Daarnaast moet de ondervloer eerst worden geëgaliseerd wanneer je deze over een tegelvloer wilt leggen. Vervolgens wordt de gietvloer aangebracht op deze ondervloer.

  • Het voordeel hiervan is dat je niet eerst de oude tegels uit de vloer hoeft te hakken, waardoor je een hoop tijd en geld bespaard. Mocht je de vloer er namelijk toch eerst uithalen? Dan zal er alsnog een nieuwe ondervloer in moeten komen. Dit kost natuurlijk alleen maar meer geld en moeite dan dat je de gietvloer over de tegels heen laat leggen.

Belangrijke aandachtspunten bij het leggen van een gietvloer over tegels

Bij het leggen van een gietvloer over tegels zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk een stuk lastiger om de gietvloer te leggen over een tegelvloer dan over een egaal oppervlak. Houdt daarom rekening met de volgende aandachtspunten:

  • Het type gietvloer: Wanneer de ondergrond niet helemaal egaal is, is het slim om te kiezen voor een iets wat elastischere gietvloer. Denk hierbij aan een gietvloer waarvan de mortel is samengesteld uit polyurethaanhars. Een gietvloer van polyurethaan is namelijk uitermate geschikt voor particuliere woningen waarvan de ondergrond niet volledig egaal is.
  • De ondervloer: De ondervloer is essentieel voor de levensduur van de gietvloer. Wanneer deze niet helemaal egaal is kan de vloer naar verloop van tijd gaan barsten. Daarom is het van belang dat deze ondervloer goed wordt aangebracht en dat deze zo egaal mogelijk wordt gemaakt.

Wanneer je geen rekening houdt met deze aandachtspunten is er een kans dat je gietvloer snel zal beschadigen. Laat je daarom altijd goed adviseren door onze Vloerenbazen door contact op te nemen of langs te komen in de showroom.

Gietvloer over plavuizen heen leggen

Plavuizen zijn (meestal grote) keramische tegels die worden gebruikt als toplaag van een vloer. We zien dat deze vloeren over het algemeen minder populair worden en dat steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer. Heb jij thuis plavuizen of heb je een woning gekocht met een plavuizen vloer? Dan kan het een optie zijn om over te stappen naar een gietvloer.

Wij van Vloerenbaas helpen jou graag om een goede keuze te maken voor een passende gietvloer in jouw woning. Bovendien is het mogelijk om deze vloer aan te brengen over de plavuizen heen. Onze Vloerenbazen komen dit hoogstpersoonlijk doen bij jou thuis, zodat jij hier geen omkijken meer naar hebt.

Waarom kiezen voor deze optie?

Een gietvloer is een dunne vloer die met de hand wordt aangebracht. Het is daarom mogelijk om de gietvloer over plavuizen heen te leggen. Daarbij dienen de plavuizen wel te voldoen aan enkele voorwaarden, zodat de gietvloer goed hecht aan de ondervloer. Zo dienen de tegels goed vast te zitten en zal de vloer worden opgeruwd om het hechtingsproces soepel te laten verlopen.

In sommige gevallen is dit niet goed genoeg en zal er alsnog een egalisatie laag overheen moeten. Toch scheelt het een hoop tijd en geld om de plavuizen te laten zitten, omdat je deze er niet eerst hoeft uit te hakken. Wel is het verstandig om je altijd goed te laten adviseren door onze Vloerenbazen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld wanneer je de gietvloer over plavuizen met vloerverwarming wilt plaatsen.

Waarom een gietvloer van VloerenBaas?

Een van de voornaamste redenen om te kiezen voor een vloer bij ons is de ‘bazen’ service die je krijgt. Zo kun je altijd gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen en jezelf laten adviseren door onze Vloerenbazen. Dit doe je simpelweg door telefonisch contact op te nemen of gezellig langs te komen in onze showroom.

Hier kunnen we onder het genot van een bakje koffie alle opties en mogelijkheden bespreken om voor jou een perfecte vloer te vinden. Bovendien heb je de keuze om gebruik te maken van onze speciale legservice waar je verbaasd van zult staan. Onze Vloerenexperts komen dan de vloer bij jou thuis leggen, zodat je zeker weet dat deze perfect wordt opgeleverd. Vraag daarom direct een offerte aan en bekijk wat onze Vloerenbazen voor jou kunnen betekenen.

Deel dit bericht met je vrienden:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp

MEER HANDIGE INFORMATIE:

Offerte aanvragen?