Gietvloer over tegels

Op zoek naar een praktische gietvloer die je over tegels/plavuizen wil leggen? Dan zit je bij Vloerenbaas goed. Wij hebben een breed assortiment van verschillende soorten gietvloeren die geheel naar wens worden aangebracht.

Gietvloeren zien we regelmatig in bedrijfspanden en supermarkten, maar ze worden ook steeds populairder in woningen. Het haalt het beste in een kamer naar boven met een modern of industrieel interieur en daarom kan een gietvloer perfect geplaatst worden in een appartement, woning of bedrijfspand.

Bij Vloerenbaas ben jij de baas en regelen wij de vloer. Jij hoeft jezelf dus nergens zorgen over te maken wanneer je kiest voor een gietvloer van Vloerenbaas. Bovendien heb je een ruime keuze uit diverse soorten gietvloeren, waaronder de cementgebonden gietvloer, epoxy gietvloer of PU gietvloer.

Waarom een gietvloer over tegels heen plaatsen?

Heb jij op dit moment tegels in jouw woning, maar wil je graag een gietvloer? Dan is dat bij Vloerenbaas geen probleem. Het is voor onze Vloerenbazen kinderspel om de gietvloer over de tegelvloer heen te leggen. Zo kan er binnen mum van tijd een beton cire vloer over tegels gelegd worden.

Dit komt omdat de materialen die worden gebruikt op de vloer worden gegoten en vervolgens met de hand worden gladgestreken. Het is dus erg makkelijk om een gietvloer te leggen over een bestaande tegelvloer.

Meestal zijn er meerdere lagen nodig met een minimale dikte van enkele millimeters en moet iedere laag goed drogen. Daarom kan er af en toe wel wat tijd inzitten voordat de vloer volledig af is. Hierbij kun je denken aan een aantal dagen, afhankelijk van het project.

Bovendien kan het zo zijn dat je de gietvloer over tegels met vloerverwarming wilt leggen. Laat je in dit soort gevallen goed adviseren door onze Vloerenbazen om foute beslissingen te voorkomen. Wil je graag meer lezen over gietvloer en vloerverwarming? Druk dan op de link.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?
  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.
Impressies
gietvloer over plavuizen
gietvloer over plavuizen met vloerverwarming
gietvloer over tegels heen leggen

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een gietvloer over een bestaande tegelvloer?

Wil je een gietvloer aanbrengen over tegels of plavuizen? Dan is het goed om te weten wat de kosten hiervoor zullen zijn. De kosten voor het plaatsen van een gietvloer over tegels hangen volledig af van verschillende factoren. Denk hierbij aan het soort gietvloer, de oppervlakte, het aantal lagen en eventuele extra’s, zoals vloerverwarming.

Daarnaast moet de ondervloer eerst worden geëgaliseerd wanneer je deze over een tegelvloer wilt leggen. Vervolgens kan de gietvloer aangebracht worden op de bestaande vloer.

Een groot voordeel van een nieuwe gietvloer over een bestaande tegelvloer heen plaatsen is dat je niet eerst de oude tegels uit de vloer hoeft te hakken, waardoor je een hoop tijd en geld bespaard. Mocht je de vloer er namelijk toch eerst uithalen? Dan zal er alsnog een nieuwe ondervloer in moeten komen. In plaats daarvan kun je beter de naden van de tegelvloer op laten vullen (egaliseren) om tijd en geld te besparen.

Gietvloer over tegels: belangrijke aandachtspunten

Bij het leggen van een gietvloer over tegels zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk een stuk lastiger om de gietvloer te leggen over een tegelvloer dan over een egaal oppervlak. Wij hebben hieronder daarom de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

  • Het type gietvloer: Wanneer de ondergrond niet helemaal egaal is, is het slim om te kiezen voor een iets wat elastischere gietvloer. Denk hierbij aan een gietvloer waarvan de mortel is samengesteld uit polyurethaanhars. Een gietvloer van polyurethaan is namelijk uitermate geschikt voor particuliere woningen waarvan de ondergrond niet volledig egaal is.
  • De ondervloer: Het type vloer waar de gietvloer op wordt aangebracht is essentieel voor de levensduur van de gietvloer. Wanneer de tegelvloer niet wordt voorbehandeld kan de nieuwe gietvloer vroegtijdig barsten. Vandaar dat de ondergrond egaal moet zijn om barsten te voorkomen en een mooi naadloos resultaat te realiseren.

Wanneer je geen rekening houdt met deze aandachtspunten is er een kans dat je nieuwe gietvloer snel zal beschadigen. Laat je daarom altijd goed adviseren door onze Vloerenbazen over het aanbrengen van een gietvloer over tegels door contact op te nemen of langs te komen in de showroom.

Vraag hierbij ook om advies over de vloerafwerking van verschillende soorten ondervloeren voor het beste resultaat. Soms moeten we de ondervloer namelijk schuren of een primer aanbrengen zodat de gietvloer perfect hecht aan de ondergrond.

Gietvloer over plavuizen heen leggen

Plavuizen zijn (meestal grote) keramische tegels die worden gebruikt als toplaag van een vloer. We zien dat deze vloeren over het algemeen minder populair worden en dat steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer. Heb jij thuis plavuizen of heb je een woning gekocht met een plavuizen vloer? Dan kan het een optie zijn om over te stappen naar een gietvloer.

De gietvloer kan namelijk in verschillende lagen worden aangebracht over de plavuizen. Hiervoor dien je de ondervloer eerst te egaliseren met een egalisatielaag voor het beste resultaat. Of je nu kiest voor een polyurethaan gietvloer, epoxyvloer, coating of cementgebonden gietvloer, bij Vloerenbaas is alles mogelijk.

Voordelen van een gietvloer over tegels

Een gietvloer is een dunne vloer die met de hand wordt aangebracht. Het is daarom mogelijk om de gietvloer over tegels of een ander soort bestaande vloer heen te leggen.

Daarbij dient de ondervloer wel te voldoen aan enkele voorwaarden, zodat de gietvloer goed hecht aan de ondervloer. Zo dienen de tegels goed vast te zitten en zal de bestaande vloer worden opgeruwd om het hechtingsproces soepel te laten verlopen.

Het is verstandig om je altijd goed te laten adviseren door onze Vloerenbazen om te kijken wat de mogelijkheden zijn bij een gietvloer leggen over een tegelvloer. Of het nu gaat om cementgebonden gietvloeren of een PU gietvloer, bij Vloerenbaas regelen we het allemaal!

Veelgestelde vragen

Kan een gietvloer over tegels heen geplaatst worden?

Een gietvloer kan over veel verschillende soorten ondergronden worden heen geplaatst. Eén ding waar je in dit geval rekening mee moet houden is dat het voorbewerken van losse tegels wel meer tijd kost dan het voorbereiden van een kale ondervloer.

Kan je zelf een gietvloer over tegels aanbrengen?

Het zelf aanbrengen van een gietvloer over tegels vergt enige kennis en expertise op het gebied van gietvloeren leggen. Wij raden je daarom aan om de hulp in te schakelen van echte professionals. Onze Vloerenbazen helpen je hier graag bij en zorgen ervoor dat de gietvloer er prachtig bij komt te liggen.

Waarom een gietvloer van Vloerenbaas?

Een van de voornaamste redenen om te kiezen voor een nieuwe gietvloer van Vloerenbaas is de ‘bazen’ service die je krijgt. Zo kun je altijd gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen en jezelf laten adviseren door onze Vloerenbazen. Of je nu vragen hebt over het leggen van een PU gietvloer of het voorbehandelen van een ondergrond, wij helpen je graag!

Hier kunnen we onder het genot van een bakje koffie alle opties en mogelijkheden bespreken om voor jou een perfecte vloer te vinden. Bovendien heb je de keuze om gebruik te maken van onze speciale legservice waar je verbaasd van zult staan. Onze Vloerenexperts komen de vloer dan bij jou thuis leggen. Vraag daarom direct een offerte aan en bekijk wat onze Vloerenbazen voor jou kunnen betekenen.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?
Call Now Button