Beton Ciré over tegels

Heb jij op dit moment een tegelvloer, maar ben je toe aan iets nieuws? Dan is Beton Ciré een zeer geschikte optie. Het is namelijk mogelijk om Beton Cire over tegels te plaatsen, waardoor je minder hoeft te verbouwen. Dit is erg handig, want anders ben je een hoop tijd en kosten kwijt aan sloopwerk.

Echter dient de tegelvloer wel eerst te worden geëgaliseerd om te voorkomen dat er scheuren ontstaan in de Beton Ciré gietvloer. In dat geval ben je bij ons aan het juiste adres, want onze ervaren Vloerenbazen zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van Beton Ciré

Beton Ciré aanbrengen over tegels: hoe werkt het?

Wil je graag Beton Ciré over tegels aanbrengen? Dan is dat voor onze Vloerenbazen geen probleem. Het aanbrengen van Beton Ciré behoort immers tot één van onze specialiteiten. Allereerst moet de huidige tegelvloer geëgaliseerd worden om te voorkomen dat er scheuren ontstaan en om ervoor te zorgen dat er een goede hechting is tussen de tegels en de Beton Cire vloer.

Zo wordt er een primerlaag aangebracht, waardoor de vloer glad en strak wordt gemaakt. Vervolgens kan de Beton Ciré over tegels geplaatst worden in twee lagen; de eerste laag Beton Cire dient eerst op te drogen en uit te harden voor de tweede laag Beton Cire aangebracht kan worden.

Dit scheelt een hoop tijd en geld, omdat er niets gesloopt hoeft te worden. Bovendien is het eenvoudiger om een ondervloer te egaliseren die stabiel is en naar alle waarschijnlijkheid al redelijk recht is gelegd.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?
 • Gratis inmeetadvies;
 • In mum van tijd een geweldige betonlook vloer;
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.
Impressies
beton ciré badkamer over tegels
kan beton ciré over tegels
beton ciré over tegels met vloerverwarming

Waarom Beton Ciré over tegels plaatsen?

Tegels en Beton Ciré zijn beide niet heel duur als we kijken naar de prijs per m2, maar toch denken wij dat Beton Cire in de meeste gevallen een beter keuze is. Mocht je al een tegelvloer hebben? Dan is het ook een mogelijkheid om Beton Cire over tegels heen te plaatsen. Wist je je dat Beton Ciré, naast vloeren, ook gebruikt kan worden voor de wand of muur? Wanden krijg hierdoor een strakke uitstraling en het lijkt net alsof er is gewerkt met betonstuc.

Beton Cire over tegels heen plaatsen brengt verschillende voordelen met zich mee. We hebben al een aantal voordelen van Beton Ciré benoemd, maar om het wat overzichtelijker te maken sommen we ze graag even voor je op. Zo brengt Beton Cire over tegels plaatsen de volgende voordelen met zich mee:

 • De huidige tegelvloer hoeft niet te worden gesloopt;
 • Onder de Beton Ciré vloer ligt een stevige ondergrond;
 • Vrije keuze uit verschillende kleuren en looks van Beton Cire, waaronder betonlook in diverse kleuren;
 • Mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de grofheid en de structuur van de Beton Ciré;
 • Beton Ciré is in veel situaties toepasbaar dankzij de geringe dikte (2,0 mm – 3,0 mm);
 • Beton Ciré resulteert in een unieke verandering van sfeer in de woning. Zo kan bijvoorbeeld een betonlook vloer een warm gevoel creëren.
 • In combinatie met een extra coating volledig waterdicht.
 • De beton stuc is op vele manieren toepasbaar en in diverse ruimtes

De voorbewerking is essentieel

Ben je van plan om Beton Ciré over tegels te plaatsen? Dan is de voorbewerking van de tegelvloer essentieel. Zo moeten de tegels eerst ontvet worden en vervolgens worden opgeschuurd voordat de Beton Cire wordt aangebracht. Zodra de tegels zijn opgeruwd kan er een eerste laag epoxy aangebracht worden. Wanneer de epoxylaag is opgedroogd (uitgehard) kunnen de tegels geëgaliseerd worden zodat de Beton Cire beter aanhecht.

Dit gebeurt middels een egalinelaag, ook wel primer genoemd, die ervoor zorgt dat voegen van de tegels uitgevlakt worden. De dikte van deze laag is afhankelijk van het hoogteverschil tussen de tegels en de voegen, en natuurlijk ook van de hoogte die je wilt opvullen met Beton Cire. Bovendien zorgt de egalinelaag voor een goede hechting tussen de tegels en het Beton Ciré. Zodra de tegelvloer egaal is gemaakt kan de Beton Cire over tegels aangebracht worden.

Beton Ciré over tegels plaatsen: hoelang duurt dat?

Het proces van Beton Ciré over tegels plaatsen kan maximaal 10 dagen in beslag nemen. Natuurlijk proberen wij ons uiterste best te doen om de Beton Ciré sneller aan te brengen, maar dit hebben we zelf niet in de hand.

Zo worden er in totaal 6 lagen van dit product gelegd, waarbij we iedere keer moeten wachten totdat elke laag droog is. De droogtijd van Beton Ciré hebben we natuurlijk niet zelf in de hand en daarom kan het plaatsen van Beton Cire over tegels vaak één week tot 10 dagen duren. Bij Vloerenbaas zijn wij gespecialiseerd in het aanbrengen van Beton Ciré over tegels, echter kunnen we de droogtijd van Beton Ciré niet beïnvloeden.

Onderhoud van Beton Cire ten opzichte van tegels

Het aanbrengen van Beton Ciré over tegels is dan misschien niet zomaar even gedaan, toch heb je er uiteindelijk veel profijt van. Vaak zien we namelijk dat tegels op de lange termijn minder efficiënt zijn qua onderhoud dan Beton Cire. Vandaar dat steeds meer personen ervoor kiezen om Beton Cire over tegels aan te brengen.

Voornamelijk in de badkamer zien we dat vocht de voegen tussen de tegels langzaam aantast. Mocht je Beton Ciré hebben aangebracht? Dan zal je hier geen last meer van hebben. Regelmatig stofzuigen en dweilen met lauw/warm water is al voldoende om de Beton Cire vloer schoon te houden. In het opzicht van onderhoud kent Beton Ciré enorm veel voordelen ten opzichte van tegels. Het is dan ook niet raar dat veel mensen de overweging maken om over tegels Beton Cire te plaatsen.

Kies je voor Beton Cire of tegels?

Beton Cire in de badkamer, keuken of toilet is vaak een betere keuze dan tegels. Zo is Beton Ciré niet duurder dan tegels en biedt het toch meer voordelen, voornamelijk qua onderhoud.

Kies je ervoor om Beton Cire over tegels aan te brengen in de keuken, badkamer of toilet, dan zullen de naden van de tegelvloer eerst gedicht moeten worden. Hierdoor ontstaat er een naadloze vloer. Vervolgens kan het aanbrengen van Beton Ciré in één beweging gedaan worden.

Door Beton Cire over tegels aan te brengen in de badkamer, keuken of het toilet bespaar je een hoop tijd en moeite met onderhoud. Aangezien de Beton Cire vloer naadloos aangelegd wordt hoef je de naden niet meer te schrobben. Dit is een van de factoren waarom steeds meer mensen kiezen voor Beton Cire over tegels in de badkamer, toilet of keuken.

Veelgestelde vragen

Kun je Beton Ciré over tegels heen plaatsen?

Ja, Beton Ciré kun je over tegels heen plaatsen waarmee je een hoop tijd bespaart met het egaliseren van de ondervloer. Zo hoeft de tegelvloer niet verwijderd te worden en dien je alleen de tegelvloer te egaliseren. Hierbij worden de voegen en naden opgevuld zodat er een vlakke en stevige ondergrond ontstaat.

Is Beton Ciré goedkoper dan tegels?

Beton Ciré is niet goedkoper noch duurder dan tegels. Beton Cire is een soort stuc, maar dan waterdicht en ideaal voor in de badkamer, keuken of het toilet. Als je Beton Cire over tegels wilt plaatsen ben je ongeveer even duur uit als dat je een nieuwe tegelvloer laat plaatsen.

Welke ondergrond heb je nodig voor Beton Ciré?

Voor Beton Ciré heb je niet echt een specifieke ondergrond nodig. Zo kan de vloer worden aangebracht op onder andere tegels, cement, stucwerk, cementgebonden vloeren en nog veel meer. De enige voorwaarden voor de ondergrond zijn dat de ondergrond vormvast en vlak is.

Offerte aanvragen bij Vloerenbaas

Beton Cire over tegels aanbrengen is geen eenvoudige klus. Het is daarom van belang dat je voor het plaatsen van Beton Ciré over tegels professionele hulp inschakelt. En wij zouden geen echte bazen zijn, als we jou hier niet bij zouden kunnen helpen. Mocht je nog vragen hebben over het proces van Beton Ciré over bestaande tegels heen plaatsen? Dan kun je gerust contact met ons opnemen.

Zodra je een geschikte Beton Cire vloer hebt gevonden kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Hierbij kun je aangeven of je gebruik wilt maken van onze legservice. Zo wordt de Beton Ciré vloer op de juiste wijze bij jou thuis aangebracht, en zelfs over een bestaande vloer. Zo ben je verzekerd van een verbazingwekkende Beton Cire vloer en hoef jezelf alleen nog maar achterover te leunen. Want bij Vloerenbaas ben jij de baas en regelen wij de rest!

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?
Call Now Button