Houten vloer met brede planken

Een echte houten vloer met brede planken wordt steeds populairder. Vroeger werden houten vloeren vaak gelegd met smalle planken van ongeveer 12 cm breed, maar tegenwoordig is er veel meer keuze. Zo kun je niet alleen kiezen uit een breed scala aan verschillende kleuren, maar zijn er ook diverse lengtes en breedtes verkrijgbaar.

Kies je voor een brede planken vloer? Dan kies je voor rust en warmte. Een houten vloer met smalle planken oogt al snel heel druk en chaotisch en dit kan bijvoorbeeld in een woonkamer minder praktisch zijn. Bekijk in onze webshop alvast het aanbod van onze brede houten vloeren en laat je inspireren door de mogelijkheden!

Waarom kiezen voor een houten vloer met brede planken?

De keuze voor een brede houten planken vloer blijft altijd een persoonlijke keuze. Maar wat zijn nu redenen om daadwerkelijk te kiezen voor een houten vloer met brede vloerdelen?

Allereerst brengen brede houten planken meer rust in de ruimte. Waar ze vroeger vloerdelen van slechts 12 tot 16 cm aanschouwden als breed zijn er voortaan zelfs planken met een breedte van maar liefst 32 tot wel 40 cm verkrijgbaar.

Een andere, meer praktische, reden om te kiezen voor een brede planken vloer is het feit dat ze makkelijk zijn schoon te maken. Zo zijn er minder naden aanwezig, ten opzichte van een vloer met smalle planken, waardoor stof en vuil zich op minder plekken kan ophopen. Lees meer over het houten vloer onderhoud door op de link te klikken.

Ook bij houten vloeren met brede planken heb je enorm veel keuze uit diverse kleuren en tinten. Je hoeft jezelf daarom geen zorgen te maken over een beperkt aanbod, maar hebt volledige keuzevrijheid bij het uitkiezen van een vloer die voldoet aan jouw persoonlijke wensen.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Alle voordelen op een rijtje

Zoals je wellicht al hebt gelezen zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je zou kunnen kiezen voor een houten vloer met brede planken. Echter zijn nog niet alle voordelen benoemd. Wij hebben hieronder daarom alle voordelen van een brede houten planken vloer voor je onder elkaar gezet:

 • Geeft meer rust in een ruimte
 • Creëert een ruimtelijk effect
 • Makkelijker schoon te maken
 • Het leggen van de houten vloer kost minder tijd
 • Heeft een meer natuurlijke look
 • Kan op verschillende wijze gelegd worden
 • Ruime keuze uit diverse kleuren houten vloeren

Waar moet je rekening mee houden bij een houten vloer met brede planken?

Naast alle voordelen die een houten vloer met brede planken met zich meebrengt, zijn er uiteraard ook enkele zaken waar je rekening mee dient te houden. We zullen ze hieronder daarom uitgebreid met je behandelen zodat je voor jezelf een goede overweging kunt maken om wel of niet te kiezen voor een brede houten vloer.

Brede planken en vloerverwarming

Als je vloerverwarming onder je houten vloer wilt plaatsen dan is een houten vloer met brede planken vaak minder praktisch. Ondanks dat het wel mogelijk is om vloerverwarming onder een brede houten planken vloer te plaatsen dien je rekening te houden met de dikte van de planken.

Om ervoor te zorgen dat de brede houten vloerdelen stabiel en sterk blijven dienen de planken dikker gemaakt te worden. Mocht de plank hierdoor te dik worden dan is het niet verstandig om er vloerverwarming onder te plaatsen. De warmte zal namelijk niet of minder goed kunnen doordringen waardoor het effect van de vloerverwarming verwaarloosd wordt.

Werking van een brede planken vloer

Zoals je misschien weet ‘werkt’ hout, dit houdt in dat hout uitzet en krimpt naarmate de luchtvochtigheid in een ruimte toe- of afneemt. Dit is dus ook het geval bij houten vloeren.

Een houten vloer met brede planken gaat sneller werken dan een houten vloer met smalle vloerdelen. Dit komt doordat er meer hout aanwezig is in de planken waardoor er meer spanning op staat. Het is daarom raadzaam om een brede houten vloer te verlijmen zodat de kans op boltrekking minder zal zijn.

Plaatsing in kleine ruimtes

Het plaatsen van een brede houten planken vloer is voor kleine ruimtes vaak minder praktisch, alhoewel het wel een ruimtelijk effect creëert. Toch zien we in de praktijk dat te kleine ruimtes, zoals bijvoorbeeld een bijkeuken, er vaak nog minder groot uitzien.

Hierbij hangt het effect wel grotendeels af van de legwijze waarin de brede houten planken worden gelegd. Leg je de planken in een kleine ruimte in de breedte? Dan zal dit geen gunstig effect hebben op de ruimtelijkheid. Het plaatsen van planken in de lengte zal al een heel ander beeld geven.

Bovendien is het voor kleinere ruimtes vaak beter om een breedte uit te zoeken die in verhouding staat met de afmetingen van de ruimte. Onze ervaren Vloerenbazen helpen je graag bij het vinden van de best passende houten vloer met brede planken.

Houten vloer met brede planken kopen bij Vloerenbaas

Houten vloeren met brede planken brengen veel voordelen met zich mee, maar er zijn uiteraard ook zaken waar je rekening mee dient te houden. Mocht je daarom hulp nodig hebben bij het uitzoeken van de beste brede planken vloer voor jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in één van onze showrooms.

Laat je alvast inspireren door het brede aanbod in de webshop en ontdek wat de mogelijkheden zijn. Eenmaal een mooie vloer gevonden? Vraag dan direct een offerte aan. Bovendien komen wij de vloer graag voor je leggen. Hiervoor kun je gebruik maken van onze bazen legservice. Want bij ons ben jij de Baas, en zorgen wij voor jouw nieuwe vloer.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button