Houten vloer vloerverwarming

Wil je genieten van vloerverwarming, maar heb je een houten vloer? Dan moet je goed weten wat de mogelijkheden zijn. Vloerverwarming op houten vloer brengt namelijk andere werkzaamheden met zich mee dan wanneer je de vloerverwarming op beton legt. Een professional van Vloerenbaas kan jou altijd helpen bij het geven van advies, maar je kunt jezelf ook goed inlezen.

Want welke mogelijkheden zijn er precies? Welke kosten komen erbij kijken? En waar moet je zelf nog aan denken voordat je vloerverwarming aanlegt? Na het lezen van onderstaande informatie kun je zelf een afspraak in laten plannen voor het monteren van jouw vloerverwarming.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een vorm van verwarming die onder de vloer wordt aangebracht, waardoor de warmte van daaruit door de kamer verspreidt. Een houten vloer met vloerverwarming kan hierdoor meer wooncomfort brengen, doordat jouw voeten altijd warm aan zullen voelen.

De verwarming bestaat uit een aantal buizen, die door middel van warm water opgewarmd worden. De warmte die deze buizen uitstralen, zorgen ervoor dat jij de warmte voelt en ook de gehele ruimte wordt verwarmd. Je hebt hierdoor dus geen radiatoren meer nodig om de woning op de juiste temperatuur te krijgen.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Waarom vloerverwarming bij een houten vloer installeren?

Vloerverwarming in combinatie met een houten vloer doe je voornamelijk om meer wooncomfort te krijgen. Zo heb je geen radiatoren meer in het zicht zitten en kun je toch jouw gehele woning goed verwarmen. De plekken waar vloerverwarming zit, zorgen ervoor dat jij te allen tijde warme voeten hebt.

Daarnaast kan het een energiebesparende methode zijn voor iedere woning. Doordat je de vloer op een constante temperatuur dient te houden, zal je geen hoge pieken in het gasverbruik tegenkomen. De houten vloer vloerverwarming kan jou dus flinke besparingen opleveren.

Er zijn echter ook een aantal vloerverwarming houten vloer nadelen die van belang zijn bij de overweging om het wel of niet te doen. Een van de nadelen is dat je de woning niet direct optimaal kunt verwarmen. Als je de vloerverwarming te hoog zet kan het de vloer beschadigen. Vooral bij tegels ga je dit snel terugzien, maar ook hout kan slijtage verkrijgen als je te snel de temperatuur omhoog zet.

Andere vloerverwarming houten vloer ervaringen tonen aan dat de energierekening niet fors zal dalen. Ondanks dat je de woning optimaler verwarmd zullen de kosten voor gas nog steeds hoog liggen.

Welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende varianten van vloerverwarming te vinden. Hiervoor moet je eerst bepalen waar je de vloer gaat plaatsen. Zo kun je de vloerverwarming bovenop een houten vloer plaatsen en daar bovenop nog een toplaag aanbrengen.

Echter kun je ook kijken naar het infrezen van de buizen, waarna je jouw houten vloer met vloerverwarming combineert en de planken er dus bovenop plaatst.

Hierdoor krijg je wel een zwevende vloer, waardoor je iets meer ruimte nodig hebt tot aan de deur. Vloerverwarming onder een houten vloer zorgt er dan wel voor dat je de landelijke uitstraling in jouw woning behoud en de gewenste uitstraling krijgt.

Kosten vloerverwarming houten vloer

Vloerverwarming met een houten vloer combineren brengt altijd kosten met zich mee. De kosten voor vloerverwarming bij een houten vloer zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. Zo moet je bijvoorbeeld eerst kijken naar de manier van plaatsing. Als je de buizen in wilt frezen zal dit automatisch hogere kosten met zich meebrengen dan wanneer je de vloerverwarming op een houten vloer gaat plaatsen.

Andere kosten voor vloerverwarming met een houten vloer hebben betrekking tot het type vloerverwarming. Zo zal elektrische vloerverwarming op een houten vloer ook weer in een andere prijsklasse zitten dan wanneer je een andere variant aanschaft.

Hoe wordt bepaald of jouw vloer geschikt is?

Of jouw houten vloer geschikt is voor vloerverwarming, hangt mede af van de staat waarin jouw houten vloer zich verkeert. Het kan namelijk zijn dat deze flink verouderd is, waardoor je eerst andere werkzaamheden uit moet voeren.

Door de houten vloer weer op een goed niveau te krijgen, zorg je ervoor dat je geen problemen meer krijgt met het leggen van de vloerverwarming. De vloerverwarming op de houten vloer brengt namelijk ook veel gewicht met zich mee. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn, zodat jouw deuren er nog gemakkelijk overheen komen.

Waar moet je zelf nog aan denken?

Als je vloerverwarming met een houten vloer wilt combineren, is het verstandig om te kijken naar welke ruimtes je wilt verwarmen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de benedenverdieping te voorzien van vloerverwarming. Op deze manier kun je de houten vloer en vloerverwarming op een goede manier met elkaar combineren en zorg je dat jouw energierekening niet al te hoog wordt.

Een houten vloer op de vloerverwarming leggen vereist daarnaast extra verstevigingswerkzaamheden van de vloer. Ook hier kun je alvast naar kijken voordat je een afspraak inplant met één van onze VloerenBazen.

Houten vloer met vloerverwarming van Vloerenbaas

Wil je een houten vloer met vloerverwarming aanschaffen? Dan staan onze Vloerenbazen te allen tijde voor jou klaar om jou te voorzien van adviezen en het inplannen van de werkzaamheden. Vloerverwarming met een houten vloer combineren geeft jou dan de gelegenheid om het wooncomfort in jouw woning te verbeteren en te genieten van aangename temperaturen.

Door aan te geven hoeveel vierkante meters er voorzien moeten worden van vloerverwarming, kunnen onze Vloerenbazen snel aan de slag gaan. Jij weet dan zeker dat je niet lang meer hoeft te wachten tot je profiteert van de voordelen. Vraag online een offerte aan om inzicht te krijgen in de kosten van jouw nieuwe houten vloer met vloerverwarming.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button