Houten vloer isoleren

Staat de houten vloer isoleren hoog aan jouw lijstje? Dan wordt het tijd om hier ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Daarbij word je zeker niet aan je lot overgelaten. Bij Vloerenbaas helpen we je namelijk graag met extra informatie over houten vloer isolatie.

Aan de hand van onze expertise heb je nooit meer last van koude voetjes. Verder ontdek je op deze pagina alles wat je moet weten over een houten vloer isoleren en lees je meer over de voordelen.

Waarom zou je een houten vloer isoleren?

Weet jij niet precies waarom je voor een vloerisolatie voor een houten vloer zou moeten kiezen? Er zijn meer dan genoeg redenen om voor vloerisolatie van een houten vloer te kiezen. Hieronder vind je dan ook de belangrijkste redenen voor vloerisolatie.

De tijden van koude voeten zijn voorbij

Ga je een houten vloer isoleren? Dan weet je dat de tijden van koude voeten voorbij zijn. Door middel van de juiste vloerisolatie sijpelt de kou niet meer door de vloer heen. Andersom geldt ook dat warmte de ruimte niet meer kan verlaten. Hierdoor is de temperatuur in huis altijd stabiel en precies hoe jij het wilt hebben. Bovendien zijn de tijden van koude tocht ook verleden tijd.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Minder energiekosten

Een ander voordeel van een houten vloer isoleren is dat je minder energiekosten maakt. Zonder je houten vloer te isoleren moet je verwarming namelijk veel harder werken om je huis warm te houden.

De warmte verlaat immers je woning via je vloer. Om deze ontsnappingsroute te vermijden kies je dus voor het isoleren van een houten vloer. Zo verbruik je minder energie, wat zich vertaalt tot een lagere energierekening.

Geen last van je buren

Tot slot kiezen veel mensen voor een hout vloer isoleren omdat dit type isolatie niet alleen warmte, maar ook geluid isoleert. Daardoor heb je minder last van je buren vanwege het feit dat je ze simpelweg minder luid hoort.

De tijden van je buurman die slecht onder de douche zingt zijn daardoor eindelijk voorbij. Andersom kun jij nu ook helemaal losgaan, want jouw buren horen je namelijk ook minder snel vanwege de vloerisolatie van de houten vloer. Maak hier dan ook optimaal gebruik van.

Hoe zit het met houtrot?

Op het eerste gezicht lijkt een houten vloer in combinatie met vloerisolatie voor veel mensen onmogelijk. Dit komt omdat hout moet kunnen ademen zodat het niet wegrot. Maar het merendeel van isolatiematerialen is echter dicht, waardoor het moeilijk is voor materialen om te ademen.

Gelukkig is een houten vloer isoleren zonder houtrot zeker mogelijk. Voor houten vloer wordt er doorgaans namelijk gebruik gemaakt van speciale isolatiematerialen die het hout goed isoleren, maar tegelijkertijd ook uitstekend laten ademen. Een houten vloer isoleren tussen balken is met deze methode zelfs mogelijk. Hierdoor ervaar je het beste van beide werelden.

Wel of geen kruipruimte; een houten vloer isoleren is altijd mogelijk

Heb jij een woning met speciale omstandigheden? Treur dan niet, want je houten vloer isoleren is vrijwel altijd een optie. Dit geldt ook als jij jouw houten verdiepingsvloer wilt isoleren. Onze experts weten precies hoe ze gevallen als deze aan moeten pakken. Dit geldt ook wanneer je een houten vloer wilt isoleren met kruipruimte.

Daarbij heb je zelfs de mogelijkheid om niet alleen boven, maar ook onder de vloer voor vloerisolatie te kiezen. Hetzelfde geldt ook voor een houten vloer isoleren zonder kruipruimte. Wat je situatie ook is; onze experts staan voor je klaar om aan de slag te gaan hiermee.

Niet alleen van bovenaf, maar ook van onderen is houten vloer isolatie te doen

Wil jij graag ruim in je mogelijkheden zitten? Dan is het goed om te weten dat je een houten vloer ook kunt isoleren van bovenaf. Daarbij heb je visueel niet eens door dat je vloer geïsoleerd is. Toch is een houten vloer isoleren via de onderzijde de meest gekozen optie.

Met speciale materialen laat je ook de onderkant van het hout ademen en dit terwijl isolatie onder de houten vloer nog steeds van een uitstekende kwaliteit is.

Wat is de beste isolatie voor een houten vloer?

Ben jij benieuwd wat de beste isolatie voor een houten vloer is? Er zijn meerdere opties die aan al jouw voorwaarden voldoen. Daarbij vallen veel isolatiematerialen weg doordat ze niet of minder geschikt zijn voor hout.

Desondanks blijven er nog steeds meer dan genoeg isolatiematerialen over. De beste vloerisolatie voor een houten vloer is het gebruik van pur (polyurethaan) als isolatie materiaal. Dit is een speciale soort hardschuim dat uit twee elementen bestaat.

De celstructuur van pur zorgt ervoor dat de isolatie perfect is. Daarnaast is deze stof ook gevuld met allerlei gassen, waardoor het hout goed kan ademen. Een houten vloer isoleren met pur is dan ook vanzelfsprekend de beste optie.

Tijd om aan de slag te gaan

Met alle informatie die we hebben gegeven, weet je nu zeker dat kiezen voor houten vloer isolatie slim is om te doen. Maar heb je al gekeken naar wat voor houten vloer je wilt hebben? Als je nog op zoek bent naar een mooie houten vloer zit je bij Vloerenbaas goed. Met ons ruime aanbod vind je gegarandeerd een prachtige vloer die aansluit bij jouw wensen.

Het mooiste van alles is nog dat je de vloer ook door ons kunt laten leggen. Hiervoor kun je online een offerte aanvragen om je wensen door te geven. Vervolgens ontvang je van ons een directe prijsindicatie en weet je precies waar je aan toe bent. Want bij Vloerenbaas ben jij de baas en regelen wij jouw nieuwe vloer.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button