PVC vloer leggen, hoe gaat het precies in zijn werk bij VloerenBaas?

Ga je zelf een PVC vloer leggen of kies je toch voor een PVC vloer laten leggen? Bij VloerenBaas is het allebei mogelijk, zo kun je kiezen voor zelf PVC vloer leggen, maar natuurlijk is een PVC vloer inclusief leggen door onze specialisten ook mogelijk.

PVC vloeren leggen is niet iets waar je zomaar mee kunt beginnen, zo moet er vaak rekening gehouden worden met een aantal factoren. Raak niet in paniek, want wij als vloerenbazen zijn er voor jou om dit verhaal allemaal een stukje duidelijker te maken. We zullen het in dit artikel dan ook hebben over alle onderwerpen die te maken hebben met een PVC vloer leggen.

pvc vloeren inclusief leggen

Kiezen voor een PVC vloer laten leggen door onze vloerenbazen

Zoals net verteld is het laten leggen van een PVC-vloer ook mogelijk door onze vloerenbazen, we zullen dan ook even duidelijk weergeven hoe dit proces in zijn werk gaat:

  • Het start met het gratis inmeetadvies aan huis. Wij bekijken alle ruimtes in de woning en de situatie en jij geeft aan waar je naar op zoek bent. Samen komen we dan tot een wensenlijstje en dat gaan we voor je regelen! Onze slogan is niet voor niets: Wij regelen de vloer, jíj bent de baas!
  • Iedere vloer is uniek en heeft ook zijn eigen voorbehandeling nodig. Hierin zijn wij natuurlijk de baas met onze kennis en die delen we graag met jou. Bij een lijmversie dient de ondervloer bijna altijd geëgaliseerd te worden.
  • Wij werken met all-in prijzen; zo weet jij precies waar je aan toe bent. Geen gezeur achteraf!
  • Onze specialisten gaan voor je aan de slag en starten dus vaak met het egaliseren van de ondervloer. Dit is afhankelijk van de soort PVC-vloer die je kiest. De egalisatie dient minimaal 12 uur te drogen en daarna kan de PVC-vloer gelegd worden. Dat doen we natuurlijk zo snel mogelijk, maar zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. We gaan pas naar huis als jíj tevreden bent!

De voorbereidingen bij PVC vloeren inclusief leggen

Zoals we net hebben vermeld is een PVC vloer leggen niet zomaar iets waar je direct mee kunt starten, er moet namelijk rekening gehouden worden met een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk om tijdens de voorbereiding te starten met de acclimatisatie van de PVC vloer, dit is van groot belang om maximaal te profiteren van een goede hanteerbaarheid en soepelheid. Dit proces is vrij simpel, leg de PVC stroken minimaal 24 uur op de grond met een kamertemperatuur.

Zorg er altijd voor dat de stroken worden neergelegd op een platte ondergrond, dit is erg belangrijk. Laat je de stroken niet acclimatiseren op een vlakke ondergrond, dan kan dit ervoor zorgen dat er problemen ontstaan tijdens het PVC vloer leggen. Heb je daarnaast ook vloerverwarming geïnstalleerd? Zorg er dan altijd voor dat deze 24 uur voor en 24 uur na het leggen uitgeschakeld is, we zullen het hier later in dit artikel wat uitgebreider over hebben.

pvc vloer laten leggen

PVC vloer leggen prijs

Omdat we vaak de volgende vragen krijgen: ‘’Wat zijn de PVC vloeren prijzen inclusief leggen?’’ en ‘’Wat kost een PVC vloer leggen inclusief leggen?’’ hebben we een apart stukje gewijd om antwoord te geven op deze vragen. De kosten zijn immers erg belangrijk en niemand wil teveel betalen voor een mooie PVC-vloer, dit is dan ook zeker niet het geval bij VloerenBaas.

Maar hoe wordt een PVC vloer prijs incl. leggen precies bepaald? Dit heeft zeker te maken met welke legmethoden en materialen er worden gebruikt. Wil je hier meer over weten? Lees dan het artikel over de PVC vloer kosten.

pvc vloer laten leggen

Gebruik de kosten berekenaar en offerte om te bekijken wat de PVC vloer leggen kosten zijn

Wij merken dat veel mensen direct willen weten wat ze ongeveer kwijt zijn aan een PVC vloer laten leggen. Om deze reden hebben we ervoor gezorgd dat het altijd mogelijk is om gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen, hier krijg je gegarandeerd binnen 24 uur antwoord op. Echter is dit niet enige mogelijkheid bij VloerenBaas om de kosten te berekenen.
Je kunt gemakkelijk gebruik maken van de kosten berekenaar namelijk, we leggen je even uit hoe het precies werkt:

1. Kies een PVC vloer die in de smaak valt
2. Vul het benodigd aantal m2 in
3. Kies ervoor of je 5% extra snijpercentage wilt mee berekenen
4. Vervolgens heb je de mogelijkheid om te kiezen voor: ‘’Ja, ik wil dat VloerenBaas mijn vloer legt’’ of ‘’Nee, ik leg mijn vloer zelf’’.
5. Selecteer het soort legmethode
6. Je kunt direct zien wat de totale PVC vloer leggen prijs is

Of je nu kiest voor een PVC vloer incl. leggen of zelf PVC vloer leggen, het is met de kosten berekenaar snel en eenvoudig mogelijk om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten die je kwijt zult zijn.

Vragen die vaak worden gesteld omtrent PVC vloeren leggen

We hebben het hierboven al gehad over belangrijke aspecten die komen kijken bij het leggen van een PVC vloer. Echter merken we dat er veel mensen vragen hebben over de plaatsing van PVC. Kan dit bijvoorbeeld op iedere ondergrond worden geplaatst en welke soorten legmanieren zijn er allemaal. Om je direct antwoord te geven op al jouw vragen hebben we ze hieronder neergezet met antwoord:

Is een PVC vloer leggen op beton mogelijk?

PVC vloeren leggen op beton voor bijvoorbeeld thuis of op het kantoor, is dit nou eigenlijk direct mogelijk of moet er een soort van voorbehandeling plaatsvinden? We leggen het je uit!

Als je kiest voor een PVC vloer leggen op beton dan zijn er een aantal zaken waar zeker rekening mee gehouden moet worden. Je wilt natuurlijk wel het mooiste resultaat hebben bij de oplevering. In principe is het vaak zo dat een goede betonvloer als basis gebruikt kan worden als ondervloer voor de PVC vloer. We zeggen niet voor niks basis, het is vaak namelijk zo dat de betonvloer alsnog geëgaliseerd moet worden. Onze specialisten kunnen dit lastige klusje gemakkelijk uit handen nemen.

Heb je twee rechterhanden en denk je nou na het lezen dat dit toch echt te lastig is om zelf te doen of heb je nog vragen? Geen probleem, neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan om jezelf een hoop tijd en moeite te besparen. Onze specialisten nemen binnen 24 uur contact met je op en zullen klaar staan om al jouw vragen te beantwoorden. Jij bent immers de baas als klant bij VloerenBaas.

Handige tips bij een PVC vloer op beton

Ga je voor een PVC vloer op beton en wil je deze echt zelf leggen? Dan hebben we hier alvast wat handige tips zodat je weet waar je op moet gaan letten:

  • De vloer kan uitzetten, gebruik dus altijd afstandhouders voor tussen de muur
  • De planken moeten haaks op de ondervloer liggen bij PVC vloer op beton
  • Bekijk verschillende legmethoden voor een mooier effect

Nog steeds vragen? Neem dan snel contact op met onze specialisten!

Is een PVC vloer leggen op plavuizen mogelijk?

Is een PVC vloer over plavuizen leggen mogelijk of moeten hier egaliseer middelen voor gebruikt worden? Veel mensen hebben plavuizen in huis en kiezen ervoor om een PVC vloer te laten leggen, maar kan dit zomaar en hoe zit het met vloerverwarming in de plavuizen als hier een PVC-vloer overheen komt? Dit is een wat uitgebreider verhaal, om deze reden hebben we een ander artikel gewijd aan dit onderwerp. Klik op de link om direct antwoord te krijgen op je vragen omtrent PVC vloer leggen op plavuizen.

Is een PVC vloer inclusief egaliseren en leggen mogelijk bij VloerenBaas?

Een PVC vloer egaliseren en leggen moet eigenlijk altijd gebeuren. Daarom bieden wij PVC vloeren inclusief leggen en egaliseren. Het egalisatie proces moet namelijk perfect gebeuren voor het optimale resultaat, je wilt immers achteraf niet met vervelende problemen komen te zitten.

Je kunt direct een offerte aanvragen om te bekijken wat een PVC vloer inclusief egaliseren leggen gaat kosten en hoeveel tijd dit in beslag gaat nemen. Over het algemeen moet de egalisatie 12 uur drogen.

Is een PVC vloer zelf leggen een verstandig plan?

Een PVC vloer zelf leggen kan in sommige gevallen, dit bespaart natuurlijk kosten, maar er zitten ook zeker wat nadelen aan. Heb je bijvoorbeeld nog nooit een vloer gelegd en ervaring met egalisatie? Dan kan dit nog wel eens knap lastig worden. Op het internet staan tal van video’s waarbij je kunt zien hoe dit proces precies in het werk gaat, echter gaat het in de praktijk helaas vaak snel mis.

Onze specialisten kunnen dit klusje zo klaren waardoor je direct kunt genieten van jouw splinternieuwe gelegde PVC vloer. Zelf PVC vloer leggen raden wij dus niet direct aan wanneer er sprake is van weinig ervaring.

Klik PVC vloer leggen kan gemakkelijker zijn

Kies je voor een PVC click vloer leggen, dan kan dit vaak zelf gewoon geregeld worden. Het egalisatieproces kan bijvoorbeeld worden overgeslagen als de ondervloer van voldoende kwaliteit is.

Echter heb je nog steeds wel wat ervaring nodig als je click PVC vloer leggen op de perfecte manier wilt uitvoeren. In principe is zelf PVC click vloer leggen niet erg lastig doordat je de stroken gemakkelijk in elkaar kunt klikken. Lees jezelf eerst goed in wanneer je hiervoor kiest. Geen zin hierin? Neem contact

PVC vloer leggen op hout

Zoals je waarschijnlijk weet is de ondervloer bij het leggen van een PVC vloer erg belangrijk. Deze moet namelijk zo egaal mogelijk zijn en vaak wordt er hierom gekozen voor egalisatie van de vloer voordat de PVC tegels of stroken geplaatst worden. Maar is een PVC vloer over parket leggen mogelijk of is een PVC vloer leggen op houten ondervloer altijd mogelijk?

Omdat dit een apart proces is wat nogal wat uitleg vereist hebben we ervoor gekozen om dit te behandelen in een ander artikel. Wil je dus meer weten over PVC vloer leggen op hout? Klik dan op de link en kom er alles over te weten.

Baas in kwaliteit

Wij verkopen alleen maar topmerken waar we al jarenlang zaken mee doen. Denk bijvoorbeeld aan de merken mFLOR, Vivafloors en Moduleo. Door het diverse aanbod zit er altijd wel een vloer tussen die past bij jouw wensen. Wij zijn blij dat we daar aan mogen bijdragen. Wij gaan pas naar huis als jíj tevreden bent!

Baas in afspraken

Wil je je graag laten adviseren door een specialist? Onze vakmensen staan van maandag t/m zaterdag voor je klaar om gratis inmeetadvies aan huis te geven. We zorgen dat we genoeg stalen meenemen, zodat je meteen kunt zien welke vloer mooi staat in jouw eigen interieur. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken!

Baas in prijs

Wij vinden het belangrijk dat je met een glimlach op je gezicht een vloer bij ons bestelt, daar is een mooie prijs natuurlijk een onderdeel van. Heb je onze prijzen al gezien? Dat zegt genoeg, toch? Wij zijn de goedkoopste vloerenaanbieder van topmerken in Nederland. Zowel voor het leveren als het leggen van je vloer.

Baas in service

Als je je vloer bij ons bestelt, is de verzending gratis. Je betaalt voor de kwalitatieve vloer die we leveren, niet om deze bij je thuis te laten bezorgen. Dat vinden we zonde! Is een vloer op voorraad? Dan kunnen we deze vaak al binnen twee weken leggen, geweldig toch? Je kunt dus snel van je nieuwe vloer genieten.

Bekijk nu ons uitgebreide assortiment

  • Geen producten in de winkelwagen.
Open chat
1
Hi Baas! Als we je ergens mee kunnen helpen, horen we het graag!
Powered by