Kosten vloer leggen

Ben jij benieuwd wat de kosten zijn om een vloer te laten leggen? Vloeren gaan over het algemeen een lange tijd mee. Toch komt het regelmatig voor dat je toe bent aan iets nieuws of dat de oude vloer simpelweg te versleten is om nog te gebruiken.

Dan is het tijd om een nieuwe vloer te plaatsen. Maar wat voor kosten komen daar bij kijken? De kosten om een vloer te laten leggen hangt af van verschillende factoren.

Wij, van Vloerenbaas, leggen dit graag voor je uit. Heb jij al een vloer gezien die je hart heeft veroverd? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan via onze website.

De kosten om een vloer te laten leggen

Wat kost het om een vloer te laten leggen per m2? Een vloer laten leggen heeft kosten per m2. Binnen deze prijs wordt er rekening gehouden met verschillende factoren.

Wil jij de vloer laten installeren door een professional, wil jij vloerverwarming laten plaatsen, moet de vloer nog geëgaliseerd worden en wat voor vloer wil je laten leggen?

Al deze keuzes tellen mee in de uiteindelijke prijs. De arbeidskosten, materiaalkosten, enzovoorts worden uiteindelijk berekend in een prijs per m2. Uiteraard leggen wij graag uit in de offerte hoe we tot het eindbedrag per m2 zijn gekomen.

Vloeroppervlakte

De eerste factor die meespeelt bij het berekenen van de kosten om een vloer te laten leggen, is het vloeroppervlakte wat je gelegd wilt hebben.

Hoe meer vierkante meter er moet worden gelegd, hoe meer materiaal en tijd er nodig is om de vloer te leggen. Om te zorgen dat jij een zo’n accuraat mogelijke prijsindicatie kan ontvangen, werken we in onze offertes met een prijs per vierkante meter.

Wanneer jij een ruimte van 25 vierkante meter wilt voorzien van een nieuwe vloer, dan doe je simpelweg de prijs per m2 x 25. Heb je daarnaast een ruimte van 14 vierkante meter die je ook wilt laten leggen? Dan doe je de prijs per m2 x 14.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor VloerenBaas?

 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Het laten egaliseren van de vloer

Een vloer leggen brengt verschillende kosten met zich mee. Een van deze kosten waar je mogelijk mee te maken krijgt, is het laten egaliseren van de vloer.

Om te zorgen dat een vloer goed kan worden gelegd en jarenlang meegaat, moet het worden geplaatst op een goede ondervloer. Deze ondervloer moet egaal zijn.

In het geval van een laminaat vloer of een visgraat vloer is het van belang dat de vloer strak wordt gelegd. Wanneer de ondergrond niet egaal is, komt er niet genoeg spanning op de vloer te staan.

Zo riskeer je dat de vloer los gaat komen. In sommige gevallen is de bestaande ondergrond al perfect, maar in andere gevallen moet deze opnieuw worden geëgaliseerd.

Als jij de zekerheid wilt dat de vloer correct is geëgaliseerd en geen problemen kan opleveren tijdens het leggen, laat je deze taak uitvoeren door onze experts.

Wil je vloerverwarming laten plaatsen?

Wat kost het leggen van een vloer? Wanneer jij een offerte wilt opvragen, dan moet je jezelf afvragen of je graag vloerverwarming wilt laten plaatsen. Nieuwbouwwoningen hebben vrijwel allemaal vloerverwarming, maar in bestaande woningen is dit niet het geval.

Om te zorgen dat jij ook kan genieten van deze energiebesparende manier van verwarming, laat je bij het leggen van een nieuwe vloer gelijk vloerverwarming installeren door onze LegBazen

Ondanks dat het plaatsen van vloerverwarming eenmalig een investering is, kan je deze op de lange termijn terugverdienen. Met vloerverwarming wordt de gewenste temperatuur bereikt en makkelijker behouden. Jouw maandelijkse stookkosten gaan daardoor omlaag.

Wat voor vloer wil je laten leggen?

De laatste factor die bepaald hoeveel een vloer laten leggen gaat kosten, heeft te maken met het soort vloer die je laat installeren. In ons assortiment bieden we een ruime selectie aan vloeren aan.

Stuk voor stuk worden deze geleverd door topmerken en stuk voor stuk kan jij rekenen op de scherpste prijs. In ons assortiment hebben we laminaat-, PVC-, houten-, vinyl- en gietvloeren. Aan ieder materiaal hangt een ander prijskaartje.

Zo is een vinyl vloer over het algemeen de goedkoopste vloer om te leggen en is de laminaatvloer een goedkoper alternatief op de houten vloer.

Binnen iedere categorie is er ook verschil in de prijs. Een klassieke laminaat vloer is bijvoorbeeld lager in prijs dan een visgraat laminaat vloer. Dit zijn allemaal keuzes die je moet overwegen.

Het laten leggen van de vloer door onze ‘LegBazen’

‘Wat kost een vloerder per uur’ is een vraag die lastig te beantwoorden is in een nummer. Dit komt doordat de prijs voor vloeren altijd wordt uitgedrukt per m2.

Er wordt dus niet per uur gerekend, maar er wordt een vast bedrag opgesteld per m2. Deze methode zorgt ervoor dat je nooit voor verrassingen komt te staan.

De installatieprijs die vooraf wordt aangegeven zal niet veranderen. Ondanks dat het bij een vinyl vloer of een laminaat vloer mogelijk is om het zelf te installeren, zijn er een paar vloeren die niet zonder onze experts kunnen worden geplaatst.

Dit is bijvoorbeeld het geval bij onze gietvloeren. In de offerte bij een laminaatvloer zijn de kosten voor installatie vaak afzonderlijk te vinden, terwijl het bij een gietvloer al in de uiteindelijke prijs is berekend.

vloer leggen kosten per m2

Daarom een vloer laten leggen van Vloerenbaas

De kosten om een vloer te laten leggen hangen erg af van verschillende factoren. Daarom is het lastig om één prijs te geven als indicatie. Gelukkig werken wij bij Vloerenbaas met een transparante en op maat gemaakte service.

Wij begrijpen als geen ander dat je nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden en naar wat er binnen jouw budget past. Wil jij graag een beter beeld krijgen over wat er mogelijk is binnen jouw budget?

Boek dan een afspraak bij ons Experience Center. Hier helpen onze ‘AdviesBazen’ je graag verder. Leg simpelweg uit wat jouw wensen zijn, wat je mooi vindt en wat je graag wilt besteden.

De ‘AdviesBazen’ gaan vervolgens creatief aan de slag met het vinden van de beste oplossing. Uiteraard is het ook mogelijk om via onze website een vrijblijvende offerte aan te vragen van de verschillende vloeren die jij op het oog hebt.

Heb jij een besluit genomen? Dan komen onze ‘LegBazen’ graag langs om de vloer voor jou te leggen. Zo heb jij alle zekerheid dat het perfecte eindresultaat wordt behaald.

Jelle Engels
Laatste berichten van Jelle Engels (alles zien)
  Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

  Aanbieding!
  Hebeta H-774548 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Hebeta H-771311 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7551
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7552
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6041
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6042
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Hebeta Charente XL N20-0635
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Charente XL N20-6435
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 44.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 46.95
  Aanbieding!
  Hebeta Visgraat XL N20-H64
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95

  Call Now Button