Kosten houten vloer

De kosten van een houten vloer zijn een belangrijk vraagstuk waar je meer over moet weten wanneer je een houten vloer wilt kopen. Je moet namelijk wel goed in kunnen schatten wat de prijs wordt van je verbouwing. Maar deze kosten berekenen is makkelijker gezegd dan gedaan.

Ben jij hier niet zo goed in en/of heb je extra hulp nodig? Wij van Vloerenbaas stellen je gerust. In dit artikel leer je namelijk alles over wat je moet weten over de kosten van een houten vloer. Zo ben je straks op werkelijk alles voorbereid.

Hoe worden de kosten van een houten vloer bepaald?

De kosten van een houten vloer worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. Het is namelijk niet enkel de vloer waaraan je moet denken. Er zijn allerlei andere factoren waar je rekening mee moet houden. Deze bepalen uiteindelijk de echte daadwerkelijk houten vloer kosten.

Je vindt hieronder de factoren die de houten vloer kosten per m2 bepalen. Zo weet je waar je rekening mee moet houden tijdens de zoektocht naar jouw ultieme droomvloer.

Houttype

Het type hout is de eerste factor die de kosten van een houten vloer bepaalt. Niet elke soort hout is namelijk gelijk aan elkaar. Zo hebben sommige soorten hout meer onderhoud nodig, terwijl andere houtsoorten weer langer meegaan.

Vergeet ook niet dat enkele soorten vloeren van hout uit andere continenten dan Europa gehaald moeten worden. Daardoor zijn de importtarieven en andere kosten hoger vergeleken met een houtsoort dat dichter bij huis geproduceerd wordt.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Aantal vierkante meters

De hoeveelheid vierkante meters is een van de belangrijkste factoren die de kosten van de houten vloer bepaalt. Wanneer je een kleinere woning hebt, zullen de houten vloer kosten per m2 namelijk hoger liggen vergeleken met een woning waar veel meer voor nodig is.

Dit komt doordat er in beide gevallen eenmalige kosten zijn waar je vanaf moet weten. Dit kun je normaliter beter verdelen wanneer je meer vierkante meters nodig hebt.

Bovendien worden de kosten per vierkante meter lager naarmate je meer afneemt. Hoe meer vierkante meters, hoe lager de prijs per m2.

Legwijze van de vloer

De legwijze van de houten vloer is ook een factor die invloed heeft op de houten vloer prijs per m2. Er zijn namelijk meerdere methodes om een vloer te leggen. Dit geldt ook wanneer een vloer van hout is gemaakt.

Sommige methodes vereisen meer expertise dan anderen, zoals een houten visgraat vloer of Hongaarse punt. Als gevolg hiervan verschillen de kosten voor een houten vloer inclusief leggen per situatie. Houd hier dan ook rekening mee wanneer je gaat nadenken over de houten vloer leggen en de kosten die dit met zich meebrengt.

Zwevend of verlijmd?

Het feit of je een zwevende of verlijmde houten vloer moet leggen is ook bepalend in de kosten die een houten vloer met zich meebrengt.

Wanneer je voor een zwevende houten vloer kiest, betekent dit dat je (waarschijnlijk) geen vloerverwarming hebt. Dit houdt in dat het leggen van de houten planken minder complex is en daardoor de kosten lager liggen vergeleken met een verlijmde houten vloer.

De kosten voor vloerverwarming met een houten vloer zijn hoog doordat je speciale technieken moet toepassen om de vloer op de juiste manier te verlijmen. Houd hier rekening mee om niet voor vervelende verassingen te komen staan.

Wat kost een houten vloer?

Nu je weet waar je allemaal rekening mee moet houden qua kosten voor een houten vloer, wordt het tijd om de vraag “wat kost een houten vloer per m2?” te beantwoorden.

Wanneer je voor het goedkoopste gaat qua houtsoort en methode van leggen, is een prijs van 14 tot 18 euro reëel. Dit kan echter oplopen tot 34 euro per m2 wanneer je voor een dure houtsoort kiest die ook nog eens verlijmd moet worden. De prijs is dus erg variabel wat dat betreft en je kunt het zelf zo gek maken als je wilt.

Houd de kosten van een houten vloer laag met Vloerenbaas

Wil je de houten vloer kosten zo laag mogelijk houden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze webshop vind je een ruim assortiment van houten vloeren in verschillende maten en kleuren. Zo vind je gegarandeerd een vloer die voldoet aan jouw wensen.

Bovendien kunnen wij de vloer ook voor je komen leggen. Om een beeld te krijgen van de kosten voor de houten vloer inclusief leggen kun je online een offerte aanvragen. Ook kun je altijd contact met ons opnemen voor vragen, extra hulp en advies op maat. Dat is namelijk de service van Vloerenbaas.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
RDF Royal Hongaarse punt Bis Blanc
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00
Aanbieding!
RDF Design Hongaarse punt Rustiek A Black
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00
Aanbieding!
RDF Design Visgraat Rustiek A Pearl
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00

Call Now Button