Loose lay PVC vloer

Steeds meer mensen kiezen voor een loose lay PVC vloer, een variant op de normale PVC vloer. Heel veel tevreden klanten gingen jou al voor! Er zijn dan ook een groot aantal goede loose lay PVC ervaringen. Dit type vloer is sterk, in veel verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar en gemakkelijk te leggen op de ondervloer.

Hier lees je niet alleen alle informatie over PVC loose lay, maar ook wat de voordelen zijn, hoe dit gelegd kan worden en wat het aanbod is bij Vloerenbaas! Jij bepaalt de vloer, wij regelen de rest, jij bent de baas!

Wat is loose lay PVC?

Loose lay PVC is een type vloer dat op een ondergrond gelegd wordt zonder dat hier lijm aan te pas komt. Een normale PVC vloer wordt door middel van lijm aan de ondergrond vastgemaakt, zodat er sprake is van veel stevigheid.

Toch is het ook goed mogelijk om voor een type vloer als loose lay PVC te kiezen. Loose lay betekent letterlijk ‘losse leg’: de vloer ligt los op de ondergrond. Je kunt dit type vloer in verschillende vormen aanschaffen voor je woning. Zo kun je kiezen voor stroken of PVC tegels. Ook kun je kiezen voor een PVC loose lay vloer met een kliksysteem. Het leggen van deze vloer is makkelijker dan ooit!

Wanneer kies je voor deze vloer en niet een PVC vloer die je moet lijmen aan de ondervloer? Je kunt om verschillende redenen kiezen voor een loose lay vloer van PVC. Bekijk hier rechts de redenen waarom er gekozen kan worden voor dit type PVC vloer.

Een vraag over loose lay?
Ik heb een vraag formulier
Wanneer kies je voor een loose lay PVC vloer

 • Je een sterke en slijtvaste vloer in je woning wilt plaatsen;
 • Je voor een ‘verhuisbare’ vloer wilt kiezen die je gemakkelijk kunt losmaken en meenemen;
 • Verlijmen van een PVC vloer geen optie is in je woning;
 • Je een doe-het-zelver bent en de vloer graag zelf wilt leggen.

Voorbeelden van een loose lay PVC vloer

loose lay pvc ervaringen

Let op: dit is het belang van een droge ondervloer

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden bij de keuze voor een loose lay PVC vloer is de ondervloer. De ondervloer moet niet alleen glad zijn, maar ook stabiel, schoon en droog. Op deze manier is de vloer geschikt voor het leggen van een mooie PVC vloer.

Is de vloer niet glad? Dan kun je problemen krijgen tijdens het leggen. Wanneer de vloer niet glad of droog genoeg is, kun je dit eerst laten verhelpen door onze vloerenbazen. Daarna kun je jouw nieuwe PVC loose lay vloer met een gerust hart op de ondervloer plaatsen.

Wat zijn de voordelen van een loose lay PVC vloer?

Een loose lay PVC vloer heeft een groot aantal voordelen. Daar kun je direct van profiteren wanneer je de vloer in je woning gaat leggen. Hier merk je al dat het leggen makkelijk gaat: hiervoor hoef je dus niet per se een expert voor in te huren die dit voor je regelt.

Natuurlijk kun je dat altijd doen, bijvoorbeeld wanneer je zelf geen tijd hebt om de vloer te leggen, onze vloerenbazen nemen het graag van je over. Wat zijn andere voordelen van dit type vloer?

 • Omdat er geen lijm aan te pas komt bij het plaatsen van de vloer, kun je de vloer ook altijd gemakkelijk loshalen, bijvoorbeeld bij een verbouwing of verhuizing;
 • Loose lay PVC kan bijna op iedere harde ondergrond gelegd worden, als dit maar glad, stabiel, schoon en droog is;
 • Dit type vloer kan goed gecombineerd worden met een vloerverwarming;
 • Er zijn geen plinten of deklatten nodig; de vloer sluit aan met de wanden;
 • De vloer heeft een geluiddempende werking;
 • PVC loose lay vloeren zijn makkelijk schoon te maken vanwege het gladde oppervlak;
 • Dit type vloer is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en dessins.

Ontdek de vele merken en soorten topvloeren

Een loose lay PVC vloer is de beste oplossing wanneer je op zoek bent naar een duurzame en slijtvaste vloer voor een aangename prijs. Bij Vloerenbaas ben je dan ook zeker op het juiste adres: hier vind je PVC vloeren voor de laagste prijs.

Of je nu kiest voor PVC in de vorm van stroken of tegels, met brede stroken of visgraat patroon: het is allemaal mogelijk. Zo creëer jij de woning van je dromen met een schitterende vloer. Bij Vloerenbaas kies je uit de beste merken en betaal je gegarandeerd de laagste prijs. Je bent verzekerd van een topkwaliteit PVC vloer loose lay, van merken als Therdex, VivaFloors en Moduleo.

Jij bestelt de vloer: wij regelen de rest!

Wist je dat het bestellen van jouw droomvloer heel gemakkelijk is? Neem contact op met onze vloerenbazen en bestel je eenvoudig en snel de vloer die jij graag in je woning wilt hebben. Daarbij kun je altijd bij ons terecht met vragen over loose lay PVC en alles wat hiermee te maken heeft.

Hoewel een loose lay PVC vloer bekend staat om het gemak van leggen, is het ook goed mogelijk om ons in te schakelen. Wij regelen voor je dat de vloer binnen korte tijd helemaal gelegd is. Vul het offerteformulier op de website in: dan nemen wij contact met je op!

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Moduleo Transform Hoover Stone 46926
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 39.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
10/10 (1 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 39.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 47.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 47.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 44.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 44.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 39.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
10/10 (1 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 46.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

Vanaf 46.95