Soorten vloeren

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten vloeren om uit te kiezen. Is het tijd om jouw woonkamer of huis op te knappen met een nieuwe vloer, maar zie jij door de bomen het bos niet meer? Het aanbod aan vloeren is groot, maar gelukkig staan wij, van VloerenBaas, klaar om je te adviseren.

De beste vloer voor jou hangt af van verschillende factoren. Het is belangrijk om rekening te houden met jouw stijl, levensstijl, gebruik en thuissituatie.

Alle soorten vloeren voor jou

Bij ons vind je verschillende soorten vloeren in het assortiment. Deze zijn onderverdeeld in vier verschillende categorieën. Zo hebben wij PVC vloeren, gietvloeren, laminaat vloeren en houten vloeren in onze catalogus.

Elke categorie heeft weer subcategorieën. Onder gietvloer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een microcement vloer, een betonlook gietvloer, een polyurethaan gietvloer, beton ciré gietvloer en cementgebonden gietvloer.

Ons ruime assortiment aan diverse soorten vloeren garandeert dat wij voor iedereen wat wils hebben. Maak kennis met al onze soorten vloeren!

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor VloerenBaas?

 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

De vinyl vloer

Ben jij op zoek naar een vloer die makkelijk te installeren is? Dan kan je met de vinyl vloer niet mis gaan. De vinyl vloer is een kunststof vloer die bekend staat om zijn flexibele en zachte karakter.

Deze vloer wordt direct aangebracht op de ondervloer en blijft met behulp van een lijmlaag netjes liggen op zijn plek. De vinylvloer staat daarnaast ook bekend door zijn duurzame karakter.

Doordat het een zachte vloer is, is het lastig voor meubels of schoenen om blijvende krassen aan te brengen aan de vloer. Dit maakt de vinyl vloer erg slijtvast.

Laminaat vloeren

Ben jij dol op de look van een houten vloer maar staat het prijskaartje je niet aan? Kies dan voor een laminaat vloer.

Deze vloer lijkt vrijwel identiek op een echt houten vloer, maar is daarentegen een stuk betaalbaarder. De laminaat vloer is daarnaast makkelijk te installeren over een bestaande vloer.

PVC vloeren

Op zoek naar een vloer die makkelijk te plaatsen is, betaalbaar is en geschikt is voor vloerverwarming? Kijk dan eens naar onze PVC vloeren.

De PVC vloer is een kunststof vloer. Het is een vloer die geluid dempt en die flexibel aanvoelt.

Daarnaast zijn ze in werkelijk allerlei verschillende kleuren en tonen te vinden. Kies bijvoorbeeld voor een stoere betonlook of voor een klassieke houtlook PVC vloer.

Gietvloeren

Ben jij op zoek naar een vloer die modern en duurzaam is? Dan is onze gietvloer voor jou. De gietvloer omarmt de industriële look. Dit komt omdat een gietvloer een beetje lijkt op beton.

Doordat de gietvloer geen naden heeft, oogt het erg minimalistisch. Jouw meubels komen hierdoor nog meer tot zijn recht. De gietvloer is erg duurzaam in gebruik.

Een gietvloer is waterbestendig en laat geen vocht door. Laat door onze ‘LegBazen’ een anti-slip coating aanbrengen over de gietvloer om de vloer meer grip te geven.

Houten vloeren

De houten vloer is een klassieker die al eeuwen in de huizen wordt gebruikt. Deze vloer gaat dus zeker niet zomaar weg.

Het voordeel van een houten vloer is dat het makkelijk te onderhouden is en dat het werkelijk decennia meegaat.

Is jouw houten vloer tussendoor toe aan een opknapbeurt? Laat hem dan simpelweg opschuren en opnieuw lakken.

Met behulp van de verschillende lakken kan je zelfs de kleurtoon van jouw houten vloer laten veranderen. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

Vloerbedekking

Ben jij iemand die op zoek is naar ultiem comfort in huis? Dan mag onze vloerbedekking niet missen in jouw slaapkamer. Een groot voordeel van vloerbedekking of tapijt is dat het geluid dempt.

Door vloerbedekking op de slaapkamers te leggen voorkom je dat je de rest van het huis wakker maakt wanneer jij midden in de nacht nodig naar het toilet moet. Vloerbedekking zorgt er daarnaast ook voor dat je geniet van een warme ondergrond.

Ondanks dat andere vloeren, zoals PVC of laminaat, isolerend werken, voelen ze met blote voeten toch nog vaak koud aan. Met vloerbedekking kan je echter lekker met blote voeten rondlopen zonder dat het koud aanvoelt, zelfs tijdens de koude winterdagen.

Tegels

De tegels zijn een ondergrond die vooral in de keuken en badkamer gebruikt worden. Dit komt omdat de tegels optimaal bestendig zijn tegen vocht.

Vooral in de badkamer is dit een belangrijk punt, aangezien er na een douche veel vocht in de lucht kan hangen. De tegels voorkomen dat het vocht in de muren blijft zitten en vervolgens kan uitgroeien tot schimmels.

In de keuken zorgen tegels vooral voor onderhoudsgemak. Stel je voor jij stoot per ongeluk een glas rode wijn om. De rode wijn is op de tegels simpelweg met een vochtig doekje weg te vegen. Er blijft nooit een vlek achter.

Doordat de tegels een ruimte wat kouder kunnen maken, zie je de tegelvloer vrijwel nooit in een andere ruimte dan in de keuken, badkamer of hal.

verschillende soorten vloeren

De beste soorten vloeren voor jouw levensstijl vind je bij VloerenBaas

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woonkamer? Er zijn verschillende soorten vloeren geschikt voor de woonkamer, terwijl andere weer geschikt zijn voor de keuken. Dit heeft allemaal te maken met de manier waarop jij leeft.

Leg jouw wensen uit aan onze experts en zij helpen je vervolgens bij het vinden van de beste soort vloeren. Wist je daarnaast ook dat wij vloerverwarming installeren indien gewenst?

Wil jij meer weten over de soorten vloeren van ons assortiment? Bezoek dan onze webshop of maak een afspraak voor ons Experience Center. Hier is ons gehele assortiment zichtbaar.

Zodra jij de keuze hebt gemaakt en jouw vloer hebt besteld, komen onze ‘LegBazen’ op een dag en tijdstip wat jou uitkomt langs om de vloer te leggen. Onze ‘LegBazen’ hebben jaren aan ervaring in dit vak en gaan altijd met precisie te werk.

Mocht je nog vragen hebben over de service, de producten of het onderhoud van de vloeren, vraag het dan aan onze ‘AdviesBazen’. Deze weten op iedere vraag wel een antwoord te geven. Vraag vandaag nog een offerte op voor jouw gewenste vloer om een prijsindicatie te ontvangen.

Jelle Engels
Laatste berichten van Jelle Engels (alles zien)
  Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

  Aanbieding!
  Hebeta H-774548 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Hebeta H-771311 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7551
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7552
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6041
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6042
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Hebeta Charente XL N20-0635
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Charente XL N20-6435
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 44.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 46.95
  Aanbieding!
  Hebeta Visgraat XL N20-H64
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95

  Call Now Button