Ondervloer houten vloer

Heb jij een al een ondervloer voor je houten vloer? Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je houten vloer gezond blijft, is een goede ondervloer noodzakelijk. Maar dit is zo’n specifiek onderwerp om kennis over te hebben dat het volstrekt normaal is om hier weinig over te weten.

Maak je echter geen zorgen, want wij van Vloerenbaas geven je graag de belangrijkste informatie op het gebied van ondervloeren. Zo hoef je niet de collegezalen in te duiken om wat wijzer te worden. In deze blog leer je alles wat je moet weten over een ondervloer voor de houten vloer.

Waarom is een goede ondervloer voor houten vloer zo belangrijk?

In de eerste plaats is het van belang om te beseffen waarom je een ondervloer voor je houten vloer in huis moet hebben. Het belangrijkste is dat de ondervloer egaliserend werkt.

Met een vlak oppervlak voorkom je problemen als een trillende wasmachine of droger. Ook is een ondervloer voor je houten vloer belangrijk voor extra isolatie. Dit geldt zowel voor geluidsisolatie als isolatie tegen kou, warmte en vocht. Er is dus meer dan genoeg reden om een ondervloer te hebben die kwalitatief goed is.

Waar moet je op letten?

Nu je beseft waarom een ondervloer voor een houten vloer nodig is, dien je tevens te weten waar je op moet letten bij het vinden van de juiste ondervloer. Hieronder hebben we de drie belangrijkste factoren voor je uitgelicht.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Geluiddempende werking

Waar je goed op moet letten is dat je kiest voor een geluiddempende ondervloer op een houten vloer. Dit geldt met name als je in een appartement woont of met meerdere mensen in een huis zit.

Wanneer een ondervloer geluiddempend is, heb je namelijk minder last van je huisgenoten of onder/bovenburen. Op deze manier voorkom je dat er een oorlog uitbreekt wanneer je een feestje thuis hebt. Goede geluidsisolatie van de houten vloer zorgt voor meer woongemak.

Mate van isolatie

De ondervloer van de houten vloer dient goed te isoleren. Dit is met name de afgelopen tijd belangrijk gebleken. De stookkosten van woningen zijn namelijk steeds duurder geworden.

Als gevolg hiervan ben je steeds meer geld kwijt aan energiekosten. Met de juiste isolatie hoeft je verwarming minder hard te werken waardoor je portemonnee aan het einde van elke maand een stuk voller blijft.

Vochtwerend

Je moet goed letten op het feit of de ondervloer voor de houten vloer goed tegen vocht kan. Je wilt namelijk geen ondervloer hebben waar vocht makkelijk intrekt. Dit levert op de lange termijn schade op aan je woning, wat een duur grapje kan worden. Let hier dan ook op zodat je zonder stress van je woning blijft genieten. Daarbij raden we een waterdichte houten vloer ook zeker aan!

ondervloer bij houten vloer

Wat is de beste ondervloer voor een houten vloer?

Nu je weet waar je op moet letten voor een goede ondervloer bij een houten vloer, is het tijd om je uit te leggen welk type ondervloer een goede keuze is. Er zijn namelijk meerdere opties mogelijk, maar de keuze hangt af van jouw wensen.

Een houten vloer ondervloer is in eerste instantie een goede optie. Het type hout speelt echter wel mee in hoe goed het idee is om deze ondervloer te gebruiken. Het handige aan dit type ondervloer is dat je een houten vloer op een houten ondervloer kunt leggen. Hierdoor hoef je de oude houten vloer niet te verwijderen, wat een hoop tijd scheelt.

Daarnaast is het ook mogelijk om een geheel nieuwe ondervloer aan te leggen. Hierbij kun je denken aan speciale ondervloer platen of rollen folie die dienen ter isolatie van de ondervloer. Vaak worden houten vloeren gelegd over bestaande vloeren aangezien dit vrijwel altijd mogelijk is.

Laat de ondervloer voor je houten vloer leggen door Vloerenbaas

Ben jij blij met alle informatie die je op deze pagina hebt gekregen? Maar wil jij iemand anders het vuile werk voor je op laten knappen wat betreft een ondervloer voor je houten vloer leggen? Denk dan zeker aan ons van Vloerenbaas.

Wij vinden dit werk hartstikke leuk om voor je te doen, waardoor iedereen mee profiteert van onze expertise en enthousiasme. Neem gerust contact met ons zodat we meteen aan de slag kunnen gaan. Want bij Vloerenbaas ben jij de baas en regelen wij de rest!

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
RDF Royal Hongaarse punt Bis Blanc
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00
Aanbieding!
RDF Design Hongaarse punt Rustiek A Black
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00
Aanbieding!
RDF Design Visgraat Rustiek A Pearl
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00

Call Now Button