Fermacell vloer egaliseren

Wil jij graag jouw Fermacell vloer laten egaliseren maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij, van VloerenBaas, helpen je graag verder.

Het egaliseren van een vloer is een belangrijke taak. De meeste vloeren kunnen namelijk alleen perfect worden gelegd op een volledig egale ondergrond. Dit is bijvoorbeeld van groot belang bij een visgraat vloer.

De Fermacell platen worden niet alleen gebruikt als ondergrond, maar ook om wanden mee te maken. Dit omdat ze makkelijk te stucen zijn.

Ben jij op zoek naar advies over hoe jij jouw Fermacell vloer kan egaliseren? Dan staan wij klaar om je te helpen.

Waarom een Fermacell vloer egaliseren?

Het egaliseren van de Fermacell vloer is essentieel wanneer je een nieuwe vloer wilt laten plaatsen. Het doel van de Fermacell vloer is dat het de ondergrond egaal maakt.

Om een vloer, zoals visgraat laminaat, strak te leggen, heb je een volledig egale ondergrond nodig. Met de Fermacell vloeren krijg je dit voor elkaar.

Een groot voordeel van dit type ondervloer is dat het dun is. Het neemt slechts tussen de 5 tot 30 mm aan dikte in beslag.

Kun je zelf een Fermacell vloer egaliseren? Dat is zeker mogelijk. Wel raden we aan om deze taak alleen op je te nemen wanneer je er al enigszins ervaring in hebt. Het is namelijk zonde om aan het einde van het harde werk te realiseren dat de vloer niet zo egaal is zoals hij had moeten zijn.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor VloerenBaas?

 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Het voorbereiden

Ben jij van plan om de Fermacell vloer zelf te egaliseren? Dan leggen wij door middel van dit stappenplan uit hoe jij de Fermacell vloer kan egaliseren. Het begint allemaal bij een goede voorbereiding.

Voordat je aan de slag gaat, wil je ervoor zorgen dat de vloer zo schoon mogelijk is. Zorg dat alle losse deeltjes zijn verwijderd, dat de ruimte is schoongemaakt en dat er geen stof meer aanwezig is.

Nu kan je aan de slag gaan met het dichten. De egaline is een vloeibaar product. Zodra je dit aanbrengt op jouw Fermacell vloer, wil je voorkomen dat deze in de gaten komt te zitten.

Zorg dat je vooraf alle mogelijke kiertjes, gaten of gleufjes dicht hebt gemaakt. Voor de grote gaten gebruik je het beste een gips gebonden reparatiemortel. Kieren die mogelijk een doorgang vormen aan de zijkant maak je dicht met behulp van een acrylaatkit.

De laatste stap die nodig is bij de voorbereiding, is het aanbrengen van een primer. Breng de primer aan over alle Fermacell platen. De snelste manier om de primer aan te brengen, is door middel van een vachtroller.

Het egaliseren van de vloer doe je zo

Zodra de voorbereiding is gedaan, is het tijd om aan het echte werk te beginnen. Hoe weet je welke egaline je voor een Fermacell vloer moet gebruiken? Dit hangt deels af van de gewenste dikte.

De Uniz NC 110 is erg dun aan te brengen, terwijl de Atlas SAM 100 zorgt voor een iets dikkere laag.

De egaline meng je met water tot deze volledig klonterig is. Deze giet je vervolgens voorzichtig over de Fermacell vloer.

Het is belangrijk dat dit in één keer gebeurt. Je moet dus zorgen dat de juiste dikte direct wordt aangebracht.

Zodra het op de vloer ligt, zorg je dat overige lucht uit de vloer wordt geprikt. Wanneer het geëgaliseerd is, is het tijd om het te laten drogen. Dit duurt ongeveer 24 uur.

Ondanks dat het mogelijk is om de egaline zelf aan te brengen, kiezen de meeste mensen ervoor om de fermacell vloer te laten egaliseren door ons. Zo heb je namelijk de zekerheid dat de nieuwe vloer perfect kan worden gelegd.

Als je ervoor kiest om het zelfstandig uit te voeren, raden wij sterk aan om deze klus met meerdere mensen uit te voeren.

Geniet van vloerverwarming met jouw Fermacell vloer

Wist je dat het mogelijk is om vloerverwarming aan te brengen bij een Fermacell vloer? Wij, van Vloerenbaas, helpen je niet alleen graag bij het egaliseren en leggen van een vloer, maar ook bij het installeren van de vloerverwarming.

Met behulp van vloerverwarming zit jij er tijdens de wintermaanden heerlijk warm bij. Zelfs wanneer jij op blote voeten door het huis loopt, voelt het nooit koud aan.

Wil je graag meer informatie ontvangen over dit installatieproces? Neem dan contact op met onze ‘AdviesBazen’. Net zoals dat wij met passie iedere vloer leggen, luisteren we ook met passie naar jouw wensen en vragen.

fermacell vloer laten egaliseren

Daarom kiezen voor vloeren van Vloerenbaas

Bij ons sta jij altijd op nummer één. We noemen je niet voor niets een echte Baas. Zowel onze service als onze producten zijn zorgvuldig samengesteld om te zorgen dat jij altijd de beste kwaliteit voor de scherpste prijs kan ontvangen.

Wil jij graag meer weten over onze service? Boek dan een afspraak bij ons Experience Center. Hier staan onze ‘AdviesBazen’ klaar om alle details met je door te nemen. Ook zie je hier al onze vloeren en afwerkingen in het echt. Het is dus een geweldige plek om inspiratie op te doen.

Heb jij de knoop doorgehakt en jouw droomvloer bij ons gevonden? Dan komen onze ‘LegBazen’ deze graag voor jou leggen. Zij zorgen ervoor dat jij geniet van een zorgeloze installatie.  Vraag snel via onze website een vrijblijvende offerte op om een prijsindicatie te ontvangen.

Jelle Engels
Laatste berichten van Jelle Engels (alles zien)
  Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

  Aanbieding!
  Hebeta H-774548 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Hebeta H-771311 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7551
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7552
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6041
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6042
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Hebeta Charente XL N20-0635
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Charente XL N20-6435
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 44.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 46.95
  Aanbieding!
  Hebeta Visgraat XL N20-H64
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95

  Call Now Button