Linoleum vloer prijs

Een linoleum vloer is zeer populair en dat is niet zo vreemd. Het is namelijk een vloer die gemakkelijk kan worden onderhouden en die bovendien erg duurzaam is. Laat je vandaag een vloer leggen dan heb je daar met gemak tientallen jaren plezier van.

De linoleum vloer prijs is afhankelijk van een aantal factoren. We leggen je graag uit waar je rekening mee moet houden bij het kopen en leggen of laten leggen van een linoleum vloer.

Welke factoren zijn van invloed op de linoleum vloer prijs?

Er zijn verschillende factoren die meespelen in het bepalen van de totale linoleum vloer prijs. Denk hierbij aan het aantal vierkante meters dat gelegd wordt, het soort linoleum dat je kiest en eventuele bijkomende werkzaamheden.

Om je een beeld te geven van de factoren die van invloed zijn op de totale kosten van een linoleum vloer, zullen wij de belangrijkste met je behandelen. Vervolgens geven we je ook graag inzicht in de gemiddelde linoleum vloer prijs per m2. Lees je met ons mee?

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor VloerenBaas?

 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Aantal vierkante meters

Natuurlijk is voor de linoleum prijs allereerst van belang om hoeveel vierkante meters het gaat. Dit kun je globaal uitrekenen door de afmetingen van de ruimte op te nemen waar de vloer moet komen.

Reken altijd wat extra materiaal want bij het versnijden gaat er altijd wat verloren. Zeker als het om een oudere woning gaat met wat minder strakke muren.

Let ook op dat er afmetingsverschil kan zitten in de muren. Zorg ervoor dat je niet net een randje tekort komt en denk vooraf goed na over hoe je het linoleum gaat leggen.

Een professionele Legbaas van Vloerenbaas doet dat natuurlijk ook van tevoren. Die werkt een plan uit voordat hij aan de slag gaat.

Verschillende soorten linoleum

De kosten van linoleum per m2 zijn mede afhankelijk van de soort die wordt gekozen. Deze vloerbedekking is leverbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. Daar zitten prijsverschillen in.

Als je het aanbod op Vloerenbaas.nl bekijkt dan zie je meteen de prijs per vierkante meter. Op die manier kun je snel uitrekenen of de door jou gekozen vloer binnen je budget past. Daarbij moet je de kosten voor het egaliseren als dat nodig is uiteraard nog optellen.

Een geschikte ondervloer

De linoleum vloer kosten worden mede bepaald door de benodigde voorbewerking. Een gladde ondervloer is noodzakelijk. Dat betekent dat de ondervloer in vrijwel alle gevallen moet worden geëgaliseerd. Dit kan zowel met betonnen als houten vloeren.

Het egaliseren moet goed worden gepland, want de vloer moet daarna goed kunnen drogen. Minstens 24 uur, beter is 48 uur. Daarna kan de vloer worden geplaatst.

Het leggen van een linoleum vloer is dus bij voorkeur aan te raden in een leeg huis. Als het pand bewoond of zakelijk in gebruik is zit er niets anders op dan de ruimte waar de vloer wordt gelegd 1 tot 4 dagen niet te gebruiken.

kosten linoleum vloer

De voordelen van linoleum

Als de linoleum vloer prijs je aanspreekt dan zal je vast en zeker ook enthousiast zijn over de vele voordelen.

Behalve de duurzaamheid van deze vloer is een belangrijk voordeel dat de vloer goed geluiddempend is. Ideaal dus als je in een appartement woont of als je geen geluidsoverlast wilt hebben van de slaapverdieping.

Verder is linoleum leverbaar in tientallen kleuren en designs. Je kunt kiezen uit platen van 200 cm breed, maar ook voor tegels of een praktisch kliksysteem.

De naden kunnen worden gelast of opgevuld met gekleurde kit. Hierdoor wordt de vloer waterdicht en kunnen er geen scheuren of andere schade ontstaan. Ook aan de randen bij muren en deuren kan dit worden toegepast om de vloer netjes af te werken.

Gemiddelde linoleum vloer prijs per m2

Het is lastig om een exacte exacte prijs per m2 te benoemen voor een linoleum vloer. Mede vanwege de verschillende factoren die meespelen, zoals de grootte van de ruimte, soort linoleum en de keuze om linoleum zelf te leggen of te laten leggen.

Echter zouden wij geen echte Bazen zijn als we je niet wat extra’s zouden kunnen bieden. We hebben daarom de gemiddelde prijzen per m2 voor verschillende soorten linoleum op een rijtje gezet:

Soort linoleumMinimaal gemiddelde prijs per m2*Maximaal gemiddelde prijs per m2*
Linoleum rol€ 35,-€ 65,-
Linoleum tegels (30 x 30 cm)€ 45,-€ 55,-
Linoleum tegels (90 x 30 cm)€ 40,-€ 55,-

* Let op: de benoemde gemiddelde prijzen in de tabel zijn exclusief legkosten.

Wouter Touw
Laatste berichten van Wouter Touw (alles zien)

  Kies voor een fraaie en duurzame linoleum vloer

  Ben je jezelf aan het oriënteren voor een nieuwe vloer en is linoleum een serieuze optie? Vraag dan een offerte aan bij Vloerenbaas. Dit doe je eenvoudig online.

  Als je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met één van onze Adviesbazen. Je bent ook van harte welkom in één van de Experience Centers van Vloerenbaas. Hier kunnen we je alles vertellen over de voordelen van een praktische vloer van linoleum.

  Uiteraard rekenen we als je dat wilt ook direct de prijs van je linoleum vloer voor je uit. Spreekt die je aan? Dan kun je direct akkoord gaan met de offerte. Kies je daarbij ook voor onze legservice, dan kijken we direct in de agenda wanneer onze Legbazen bij je langs kunnen komen.

  Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

  Aanbieding!
  Hebeta H-774548 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Hebeta H-771311 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7551
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7552
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6041
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6042
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Hebeta Charente XL N20-0635
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Charente XL N20-6435
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 44.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 46.95
  Aanbieding!
  Hebeta Visgraat XL N20-H64
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95

  Call Now Button