Linoleum vloer leggen

Een linoleum vloer leggen geeft je de mogelijkheid om van de desbetreffende ruimte iets moois te maken. Linoleum is geschikt voor zowel woonvertrekken als zakelijke ruimtes zoals een kantoor, een praktijkruimte of een winkel.

Linoleum is zo populair omdat het een vloerbedekking is die zeer lang meegaat en heel gemakkelijk is in onderhoud. Bovendien is linoleum in veel verschillende kleuren en patronen te koop.

Of je nu zelf gaat leggen of linoleum wilt laten leggen door de Legbazen van Vloerenbaas, je zult zeker tevreden zijn over het resultaat.

De voorbereiding voor het leggen van linoleum

Als er plannen zijn voor linoleum leggen dan is het belangrijk om dit goed voor te bereiden. De vloer moet vrijwel altijd eerst worden geëgaliseerd.

Doe je dat niet, dan loop je het risico dat de vloer niet strak en vlak ligt. En dat zorgt er dan weer voor dat er gemakkelijk putten, scheuren en gaten in e vloer kunnen ontstaan.

Dat is natuurlijk heel zonde van je investering. Laat je daarom goed informeren als je een linoleum vloer wilt leggen of laten leggen. Dit voorkomt problemen en dus grote ergernis en teleurstelling achteraf.

Het leggen van je linoleum vloer uitbesteden

Als je zelf niet handig bent met het leggen van een linoleum vloer dan kun je deze klus uitbesteden aan de ervaren Legbazen van Vloerenbaas. Zij hebben al honderden vierkante meters linoleum gelegd en doen dat ook graag bij jou. Het is voor hen een fluitje van een cent en vaak kan het leggen in één dag worden afgerond.

Alleen voor grotere oppervlakken zoals voor een groot kantoor of een winkelpand kan het wat langer duren. Het is verstandig om tijdig een afspraak te maken als je linoleum wilt laten leggen. Zo weet je zeker dat de klus kan worden ingepland op de datum of in de periode die jouw voorkeur heeft.

Als je bijvoorbeeld een huis hebt gekocht en weet wanneer je de sleutel krijgt dan is het aan te raden om op tijd afspraken te maken voor het laten leggen van de vloerbedekking. Zeker als je ook vloerverwarming wilt laten plaatsen.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor VloerenBaas?

 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Wat kost linoleum inclusief leggen?

De kosten voor linoleum laten leggen hangen af van een aantal factoren. Allereerst is er natuurlijk de prijs van het linoleum zelf. Die wordt berekend per vierkante meter. Vervolgens komen daar de kosten voor het egaliseren bij en de kosten voor afwerking.

Onder afwerking wordt onder andere verstaan het lassen van naden en het afwerken van de randen langs de plinten, drempels en deuren. Een Adviesbaas van Vloerenbaas kan voor je uitrekenen wat de kosten van je nieuwe linoleum vloer worden inclusief de kosten voor het leggen.

Vloerverwarming met een linoleum vloer

Je kunt een linoleum vloer leggen in combinatie met vloerverwarming. Dit is juist bij uitstek een goede combinatie. De vloer zelf is namelijk relatief dun en geleidt de warmte van de vloerverwarming daardoor uitstekend.

Het is aan te raden om na het leggen van de vloerverwarming de vloer minimaal 5 mm dik te egaliseren om vervolgens daarop het linoleum te leggen.

De vloerverwarming zal op deze manier optimaal functioneren. Zorg altijd voor een mogelijkheid om de installatie van de vloerverwarming te kunnen bereiken als er onderhoud nodig is.

In de meeste vloeren zit een luik zodat dit mogelijk is. Als dat niet het geval is, is het te overwegen om dit te maken bij het installeren van vloerverwarming.

Zelf je linoleum vloer leggen

Als je een beetje handig bent dan is het heel goed mogelijk om zelf een linoleum vloer te leggen. Er bestaat linoleum dat met een kliksysteem werkt net zoals laminaat.

Het is wel belangrijk om de naden goed dicht te maken om te voorkomen dat er vocht onder de vloer kan lopen. Om dezelfde reden is het belangrijk om de randen langs de plinten goed af te werken.

Zie je er tegenop om zelf aan de slag te gaan met het leggen van een linoleum vloer? Dan kun je er misschien beter voor kiezen om onze Legbazen in te schakelen.

Verschillende kleuren en patronen

Linoleum is te koop in tientallen kleuren en patronen. Dit maakt het mede aantrekkelijk voor praktisch iedere ruimte in huis.

Omdat een vloer van linoleum tegen een stootje kan, is het ook geschikt voor ruimtes als de keuken en zelfs de badkamer.

linoleum laten leggen

Het onderhoud van linoleum

Het leggen van een linoleum vloer ontslaat je ook van intensief onderhoud. Deze vloeren zijn namelijk erg makkelijk schoon te houden.

Je kunt hiervoor een stofzuiger gebruiken of dweilen met een sopje. Kies in dat geval een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor linoleum om schade aan de vloer te voorkomen.

Tip: voordat je een nieuwe linoleum vloer aanschaft, is het verstandig om te weten wat je in huis haalt. Lees daarom meer over het schoonmaken van een linoleum vloer zodat je weet wat je ervan kunt verwachten.

Kies een mooie linoleum vloer uit en maak een leg afspraak

Wil je een mooie linoleum vloer leggen of laten leggen? Bij Vloerenbaas vind je vast en zeker wat je zoekt. Je kunt online een vloer uitzoeken en een offerte aanvragen.

Als je akkoord gaat wordt de vloer zo spoedig mogelijk geleverd en wordt er eventueel een afspraak gemaakt voor het leggen.

Maar je kunt ook langskomen in het Experience Center van Vloerenbaas. Daar staan de Adviesbazen voor je klaar om je te helpen kiezen en om je alles te vertellen over het leggen van een mooie linoleum vloer.

Jelle Engels
Laatste berichten van Jelle Engels (alles zien)
  Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

  Aanbieding!
  Hebeta H-774548 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Hebeta H-771311 Visgraat XL
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 41.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7551
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Rustique 7552
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6041
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Therdex Chevron Herringbone 6042
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 49.95
  Aanbieding!
  Hebeta Charente XL N20-0635
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Charente XL N20-6435
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 44.95
  Aanbieding!
  Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 46.95
  Aanbieding!
  Hebeta Visgraat XL N20-H64
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 39.95

  Call Now Button