Wasmachine op houten vloer

Heb jij een wasmachine op een houten vloer staan? Dan heb je vast al enkele problemen ervaren hiermee. Hoewel deze problemen aanvankelijk niet zo groot zijn, kan alsnog irritant zijn. Wil jij van deze problemen af komen? Dan helpen wij van Vloerenbaas je graag verder.

Als experts op het gebied van vloeren beschikken we over de juiste kennis om je wasmachine te temmen. Lees daarom goed deze blog door zodat jij ook jouw brutale wasmachine in toom houdt.

Een wasmachine op houten vloer plaatsen is mogelijk

Ten eerste is het met een wasmachine op een houten vloer plaatsen goed om te beseffen dat dit zeker mogelijk is. Wellicht geven sommige van je contacten aan dat je jouw gehele vloer moet aan passen.

Als vloerexperts kun je van ons aannemen dat dit niet nodig is. Hierdoor hoef je geen stress te hebben omdat je ineens een hele nieuwe vloer nodig hebt of de houten vloer moet verwijderen. In plaats daarvan wordt het tijd om de problemen die je hebt te verhelpen.

Veel voorkomende problemen

Het is zaak om de problemen die je hebt met je wasmachine op de houten vloer eens door te nemen. De problemen kunnen namelijk per geval verschillen. Daarom willen we niet alles over één kam scheren.

Het meest voorkomende probleem is dat je wasmachine trilt op de houten vloer, dit kan afleidend werken. Een ander probleem is dat de houten vloer door het trillen van de wasmachine beschadigd kan raken, zelfs scheurvorming is mogelijk. Tot slot kan er een onbalans in de wasmachine ontstaan, waardoor je kleding op den duur niet meer goed gewassen kan worden.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Hoe los je deze problemen op?

Voor alle problemen die door het trillen van een wasmachine op de houten vloer ontstaan, zijn er gelukkig ook meerdere oplossingen die je helpen om eindelijk van dit probleem af te komen. Hieronder hebben we de meest gebruikte oplossingen voor je onder elkaar gezet.

De kracht van een vlakke ondergrond

De eerste oplossing voor een wasmachine die beweegt op een houten vloer, is een vlakke ondergrond te creëren. Veel ondergronden zijn namelijk niet helemaal vlak. Hierdoor staat de wasmachine ook niet waterpas.

Als gevolg hiervan wordt het makkelijker voor de wasmachine om te kunnen trillen. Door je ondergrond via bedrijven als Vloerenbaas vlak te krijgen, wordt het probleem al veel minder of verdwijnt het zelfs compleet.

Een hoek is de beste locatie

Een andere oplossing is om een hoek uit te zoeken voor je wasmachine. Hoewel deze oplossing meestal minder effectief is, is dit wel makkelijk om onmiddellijk uit te voeren.

Wanneer een wasmachine strak tegen 2 muren staat, wordt het moeilijker voor de wasmachine om te trillen. Hierdoor wordt de impact van het trillen sterk gereduceerd.

Verstevig je houten vloer

De laatste oplossing is om je houten vloer te laten verstevigen. Een houten vloer verstevigen voor de wasmachine verminderd de kans op scheurvorming in de vloer.

Tevens kun je met versteviging ook de vloer wat vlakker maken. Je bent immers toch al met de vloer aan de slag gegaan. Dit is dan ook zeker een goede oplossing om te overwegen.

wasmachine op houten vloer plaatsen

Vermijd problemen tijdens de installatie

Tevens is het goed om te weten dat je deze soort problemen tijdens de installatie van de wasmachine kunt vermijden. Dit is zeker goed om te weten, want voorkomen is beter dan genezen. Maar hoe vermijd je deze problemen precies?

Een van de dingen die je kunt doen is om vóór de installatie van de wasmachine een betonnen plaat te leggen waar later de wasmachine op geïnstalleerd wordt. Deze plaat dient dan niet alleen ter bescherming van je vloer, maar ook voor de wasmachine zelf. Op deze manier vermijd je veel problemen en is goedkoper als de houten vloer vervangen voor een betonnen vloer. Echter is deze oplossing aardig gecompliceerd, waardoor dit zeker niet voor elke doe-het-zelver een goede optie is.

Bij Vloerenbaas leggen we graag je vloer

Wil je er zeker van zijn dat je geen last meer ervaart van een trillende wasmachine op de houten vloer? Laat de houten vloer dan door onze ervaren Vloerenbazen leggen. Wij zorgen ervoor dat jouw nieuwe vloer er naar wens bij komt te liggen.

Neem vooral even contact met ons op of kom langs in onze showroom om jouw wensen te bespreken. Samen zullen we dan op zoek gaan naar de beste oplossingen en bespreken we alle mogelijkheden. De nachten dat je niet hebt kunnen slapen door de wasmachine worden dan verleden tijd.

Kies voor een speciale ondervloer

De beste oplossing voor een trillende wasmachine op een houten vloer is om te kiezen voor een speciale ondervloer, namelijk een betonnen dekvloer. Op deze ondervloer kun je later gewoon je normale houten vloer neerleggen, waardoor er op het blote oog geen verschil te zien is. Hierdoor heb je het beste van beide werelden.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
RDF Royal Hongaarse punt Bis Blanc
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00
Aanbieding!
RDF Design Hongaarse punt Rustiek A Black
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00
Aanbieding!
RDF Design Visgraat Rustiek A Pearl
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00

Call Now Button