Voordelig latex spuiten bij VloerenBaas

Ben jij van plan om je muren of plafond te laten spuiten? Dan is latex spuiten dé manier. Hiermee bespaar je namelijk een hoop tijd en geld, en ben je verzekerd van een strak eindresultaat. Echter zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je de muren of het plafond wilt spuiten.

Zo zijn er namelijk verschillende soorten muren die allen een andere behandeling nodig hebben. Het meest ideale zou natuurlijk zijn dat de muren klaar zijn om gespoten te worden. Toch is dit niet altijd het geval. Daarom vertellen we jou graag wat meer over latex spuiten en wat je ervan kunt verwachten.

Waarom kiezen voor latex spuiten?

Het is natuurlijk fijn om te weten waarom het slim zou zijn om te kiezen voor latex spuiten. Daarom gaan wij jou in dit stuk er meer over vertellen. Allereerst is het grote voordeel van de muren spuiten of het plafond spuiten erg tijd- en kostenbesparend.

De klus is namelijk sneller geslaagd in vergelijking met het traditionele sauzen van de muren. Daarnaast is het ook nog eens 30% tot 40% goedkoper dan het laten verven van de muren met een roller. Latex spuiten biedt dus veel voordelen.

Een vraag over latex spuiten?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor het spuiten van latex?

  • De klus is binnen no-time geklaard;
  • In alle kleuren mogelijk;
  • De kosten zijn in vergelijking met normaal schilderwerk laag;
  • Op vrijwel iedere ondergrond te gebruiken.

Sfeerimpressies

muurverf spuiten
latex spuiter
plafond laten spuiten

Wat kost latex spuiten ongeveer?

Misschien heb je wel eens een advertentie voorbij zien komen van een goedkope latex spuiter. Vaak staat dan niet de volledige prijs vermeld in deze advertentie. Let hier dus goed op en vraag altijd van te voren een offerte aan voordat je iemand de klus laat verrichten.

Daarnaast zal een goede latex spuiter ervoor zorgen dat er meerdere lagen worden aangebracht om de kans op scheuren en dergelijke te voorkomen. Mochten er alsnog scheuren ontstaan? Dan zullen wij van VloerenBaas de scheuren weer repareren, maar natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Om je alvast een beter beeld te geven over de gemiddelde kosten hebben we ze hiernaast overzichtelijk in een tabel gezet.

Waar kan het worden toegepast?

Zoals je wellicht al hebt vernomen kan latex spuiten op muren en plafonds. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om het renoveren van een bestaande woning of het opbouwen van een nieuwe woning. In beide gevallen kan het spuiten van de muren en het plafond een ideale oplossing zijn.

Toch is het in sommige gevallen makkelijker om de muren of het plafond te spuiten, aangezien er verschillende soorten muren zijn. Gelukkig kan latex worden gespoten op veel verschillende ondergronden, zoals stucwerk, behang, steen, gipsplaten en nog veel meer. Dit biedt als voordeel dat in principe iedere muur en plafond kan worden gespoten met latex.

De muren/wanden spuiten

Het kan een verstandig idee zijn om de wanden te spuiten, maar vaak is het dan ook slim om dit te laten doen door een ervaren latex spuiter. In dat geval kan Vloerenbaas jou hier goed bij helpen.

Wij beschikken namelijk over de juiste apparatuur en onze ervaren vakmannen hebben niet alleen kennis op het gebied van vloeren.

Zo zijn zij ook gespecialiseerd in het spuiten van muren en plafonds. Mocht je daarom graag je muren willen laten spuiten in een nieuwe kleur? Dan zorgen wij ervoor dat de klus in no-time geklaard is. Hierdoor kun je weer volop genieten van een strakke muur in de door jouw gewenste kleur.

Het plafond spuiten

Wil je het plafond laten spuiten door een ervaren latex spuiter? Dan ben je bij VloerenBaas aan het juiste adres. Wij helpen jou namelijk graag bij het realiseren van een prachtige woning door het plafond te laten spuiten. Hiermee zorg je er namelijk voor dat het plafond strak wordt gespoten in de gewenste kleur, waardoor je er jarenlang plezier van hebt.

Daarnaast is de klus ook nog eens binnen enkele uren verricht en heb je een hoop geld bespaart vergeleken met het traditioneel laten sauzen van de muren. Wil je toch liever zelf het plafond spuiten? Dan dien je hiervoor in het bezit te zijn van de benodigde apparatuur.

Mocht dit het geval zijn? Dan kun je het plafond zelf spuiten, maar let wel op dat je dit op de juiste manier doet. Verder op deze pagina vertellen we jou er meer over.

Offerte aanvragen bij Vloerenbaas

Zoals je wellicht hebt vernomen kan latex spuiten erg praktisch zijn. Toch moet je hier van te voren altijd goed over nadenken. Het kan vooral lastig zijn om de juiste kleur te kiezen, aangezien er zoveel keuze is. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Latex spuiten mag dan misschien wel goedkoper zijn dan het traditioneel laten sauzen van de muren, maar de prijs is zeker niet onbelangrijk. Daarom is het fijn om van te voren te weten wat de kosten zullen worden, zodat je op basis hiervan kunt bepalen of de klus door kan gaan.

Om deze reden is het bij ons mogelijk om gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen. Zo weet je namelijk precies wat je kunt verwachten en of de klus binnen het budget valt. Echter hoef je jezelf bij VloerenBaas nergens druk om te maken, want jij bent de baas en wij regelen de rest!

Latex spuiten offerte
Maximale uploadgrootte: 15MB

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Kun je zelf latex spuiten?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen door te zeggen dat het wel degelijk mogelijk is om zelf latex te spuiten. Echter zitten hier wel een aantal ogen en haken aan verbonden, aangezien je moet beschikken over de juiste apparatuur en kennis. Hierbij is vooral de kennis een struikelblok voor de meeste personen.

Bij latex spuiten is ervaring namelijk erg belangrijk, omdat je rekening dient te houden met diverse factoren. Denk hierbij het soort latex dat je moet gebruiken, filters, druk controle, maten en nog veel meer. In de meeste gevallen is het daarom sterk af te raden om dit zelf te doen, tenzij je beschikt over de juiste kennis en ervaring.

Natuurlijk dien je ook rekening te houden met de benodigde apparatuur voor het spuiten van de latex, maar dit is een minder groot probleem. De apparatuur kun je namelijk redelijk goedkoop huren.

Daarbij is het dus wel van belang dat je weet hoe de machine werkt en wat je precies moet doen. Het kan dus vaak slimmer zijn om de klus uit handen te geven aan ervaren latex spuiters.

Zorg voor een schone ruimte voordat je start met de werkzaamheden

Een van de meest essentiële onderdelen van latex spuiten is het het voorwerk. Dit heeft niet zozeer te maken met het voorbewerken van de muren of het plafond, maar wel met het schoonmaken ervan. Zorg ervoor dat de alle plekken die worden gespoten schoon en stofvrij zijn, zodat het spuitproces soepel verloopt.

Mochten de muren of het plafond namelijk niet volledig schoon zijn? Dan kan het zijn dat de latex niet perfect hecht aan de muur en dat er wat lelijke plekken ontstaan. Dus wil je de muren of het plafond laten spuiten? Zorg er dan voor dat je de ruimtes schoonmaakt voordat de spuiter langskomt.

Checklist voor dat je gaat beginnen

Natuurlijk zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden voordat je daadwerkelijk gaat beginnen met spuiten. Bedenk daarom van te voren goed wat er moet gebeuren, zodat de latex spuiten klus soepel verloopt. Denk hierbij aan de volgende zaken:

  • Hoeveel m² dient er in totaal te worden gespoten
  • Zijn er ruimtes die gespoten moeten worden waar kans op vocht aanwezig is? Geef dit dan aan, want hier kan het spuiten van een andere soort latex noodzakelijk zijn
  • Bedenk of je meerdere ruimtes/kamers wilt laten spuiten
  • Moeten er houten ramen en/of kunststof kozijnen worden gespoten
  • Welke kleur latex je wilt en wat de ondergrond is van de muren of het plafond
  • Zijn er ook buitenmuren die gespoten moeten worden

Zoals je ziet zijn er een aantal zaken waarvan het slim is om hier van te voren goed over na te denken. Dit is namelijk niet alleen makkelijk voor jezelf, maar ook voor de latex spuiter. Daarnaast kunnen wij van Vloerenbaas je beter adviseren wanneer we de hoogte zijn van al jouw wensen.

Call Now Button