Laminaat badkamer

Overweeg jij om laminaat in de badkamer te leggen? Of heb jij al laminaat in de badkamer liggen? Dit is zeker het overwegen waard. Steeds meer mensen maken dezelfde overweging als jij en dat is niet voor niets zo.

Laminaat voor de badkamer brengt namelijk allerlei voordelen met zich mee waar je gebruik van kunt maken. Echter is het wel van groot belang om de juiste kennis tot je beschikking te hebben. Anders kan er namelijk zomaar wat mis gaan.

Gelukkig zijn wij van Vloerenbaas er voor je. Met onze expertise kunnen we je alle relevante informatie geven over badkamer laminaat. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt.

Is laminaat in de badkamer mogelijk?

Er wordt regelmatig gespeculeerd of laminaat in de badkamer daadwerkelijk zo’n goed idee is. Laminaat kan namelijk niet in elke ruimte geplaatst worden. Voor een badkamer is dit echter wel mogelijk. Sterker nog; laminaat heeft een toegevoegde waarde in vrijwel elke badkamer.

Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je veel keuzes hebt qua design en kleuren van de laminaat vloer. Bovendien is de vloer voorzien van een beschermende toplaag waardoor vocht geen kans krijgt om de vloer binnen te dringen. Houd er wel rekening mee dat er een aantal zaken zijn waar je op moet letten bij het plaatsen van laminaat in de badkamer.

Waarom zou je voor laminaat kiezen in je badkamer?

Het is handig om te weten wat de redenen zijn om te kiezen voor laminaat in de badkamer. De voornaamste reden is vaak dat je de vrijheid hebt om je aan een bepaalde huisstijl te houden. Wanneer je in de rest van de woning een laminaatvloer hebt liggen, zou het goed kunnen dat je dit ook in de badkamer wilt hebben. Op deze manier behoud je dus een consistente stijl.

Tevens is laminaat een goedkoop alternatief voor andere vloersoorten. Dit is dan ook één van de redenen waarom mensen met een beperkt budget voor een laminaatvloer in hun badkamer kiezen. Onderschat zeker niet hoeveel impact dit kan hebben op je woning.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

De voordelen van badkamer laminaat

Over het algemeen is de ervaring met laminaat in de badkamer meer dan positief. Het grootste voordeel is namelijk dat een laminaatvloer in de badkamer vrij goedkoop is om te leggen. Met name tijdens een grote verbouwing kan dit aardig wat kosten schelen.

Tevens is het een voordeel dat laminaat erg makkelijk is in onderhoud. In de badkamer wil er nog wel eens wat op de grond vallen. Je bent dan maar al te blij dat een keer dweilen meer dan voldoende is om de laminaat vloer weer schoon te maken.

Waar moet je op letten bij laminaat in de badkamer?

Er zijn enkele zaken waar je op dient te letten met laminaat in de badkamer. Allereerst moet je ervoor zorgen dat er geen vocht door het laminaat kan komen. Een badkamer is namelijk een vochtige ruimte waardoor er dus ongetwijfeld vocht op de vloer terecht komt.

Wanneer het vocht door de beschermingslaag van het laminaat trekt, is dit slecht voor het laminaat en de ondervloer. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het laminaat bol gaat staan en dat wil je absoluut vermijden.

Kies daarom voor een speciaal badkamer laminaat dat geschikt is voor plaatsing in vochtige ruimtes. Een dergelijk soort laminaat houdt vocht beter tegen, waardoor je vloer hier geen waterschade aan op zal lopen. Met een waterbestendig laminaat voor de badkamer hoef je jezelf nergens meer zorgen over te maken.

Tot slot is het ook zaak om rekening te houden met de ondergrond en de ondervloer. Zorg ervoor dat je de ondergrond voorziet van vochtwerende folie en een ondervloer die vochtbestendig is. Hiermee voorkom je dat de ondergrond wordt aangetast en dat het laminaat van binnenuit beschadigd door optrekkend vocht.

badkamer laminaat

Badkamer laminaat van Vloerenbaas

Het leggen van laminaatvloer in de badkamer vergt enige expertise en kennis. Wanneer je dit niet goed doet, kan er makkelijk vocht door de vloer heen komen en onherstelbare schade aanrichten. Daarom is het slimmer om je vloer in de badkamer door onze Vloerenbazen te laten leggen.

Mocht je nog vragen hebben of zou je graag advies op maat willen? Neem dan vooral even contact met ons op of maak een afspraak met één van onze Vloerenbazen in de showroom. We zullen dan samen op zoek gaan naar de beste vloeroplossing die voldoet aan jouw wensen en behoeften.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button