Houten vloer keuken

Overweeg jij een houten vloer voor de keuken in jouw woning? Dan is dat zeker een goed idee. Maar het is slim om goed voorbereid te zijn voordat je besluit om een houten vloer in de keuken te leggen. Er zijn namelijk veel zaken waar je aan moet denken.

Ben jij benieuwd wat je precies moet weten over een houten vloer plaatsen in de keuken of een keuken op de houten vloer? Lees dan deze pagina goed door. Wij van Vloerenbaas leggen je dolgraag uit wat je allemaal moet weten. Zo ben je straks perfect geïnformeerd en maak je gegarandeerd de juiste keuze.

Is een houten vloer in de keuken wel geschikt?

Het is slim om jezelf af te vragen of een houten vloer in de keuken wel zo geschikt is. In de keuken laat je regelmatig dingen vallen die de vloer kunnen aantasten. Denk bijvoorbeeld aan eten, saus of drinken. Echter vertellen we je graag dat dit niet zozeer voor ernstige problemen hoeft te zorgen.

Wanneer er iets op een houten vloer valt is de schade (bijna) altijd herstelbaar. Bovendien kun je de houten vloer behandelen zodat de vloer goed is beschermt tegen ongelukjes. Hierdoor kan een houten vloer prima in de keuken gelegd worden. Maak je hier dus zeker geen zorgen over.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Waarom een houten vloer in de keuken?

Er zijn diverse redenen te benoemen waarom mensen kiezen voor een houten vloer in de keuken. Het merendeel van de mensen kiest voor dit type vloer vanwege het feit dat je een mooi geheel kunt creëren. Je wilt een keuken namelijk als een geheel zien, dit ziet er visueel mooier uit.

Tevens is het een goede keuze om een houten vloer te hebben in je keuken wanneer je een open keuken hebt. Hierdoor wil je niet ineens de vloer van je woonkamer compleet anders hebben dan die in de keuken.

Welke kleur keuken bij houten vloer?

Als jij al helemaal zeker bent van een houten vloer voor de keuken, is de volgende stap om te bepalen welke kleur keuken bij de houten vloer past. Dit kan een luxe dilemma zijn, je opties zijn namelijk zeker niet beperkt.

Hieronder hebben we de drie beste opties qua houten vloer kleuren voor je uitgelicht. Kies daarom zeker voor een kleur waar jij jezelf prettig bij voelt en welke past bij de rest van het interieur. Een keuken is immers een investering waar je jarenlang plezier aan beleeft op een dagelijkse basis.

Zwarte keuken met houten vloer

Een zwarte keuken met een houten vloer is een perfecte keuze als jij voor een wat strakkere stijl wilt gaan. Zwart is namelijk een moderne kleur voor een keuken. Kies voor een matte afwerking en een hoekig design om je keuken echt futuristisch te laten lijken. In combinatie met een houten vloer met een lichte kleur bevat creëer je op een soepele wijze een prachtig contrast.

Witte keuken met houten vloer

Wit is de meest klassieke kleur waar je voor kunt kiezen. Wanneer jij dus voor een design wilt kiezen dat tijdloos is, zal wit bij uitstek de beste kleur zijn. Met een witte keuken zie je vlekken helaas onmiddellijk, maar dit betekent ook dat je op tijd bent met schoonmaken. Kies voor een donkere houten vloer wanneer je een witte keuken wilt hebben zodat het contrast je keuken nog interessanter maakt qua stijl.

Grijze keuken met houten vloer

Grijs is een kleur die wat minder vaak voorkomt, terwijl het een meer dan uitstekende keuze is. Je kunt met deze kleur namelijk nog meer matches kiezen qua kleurcombinaties. Als gevolg hiervan is vrijwel elke kleur houten vloer een goede te combineren. Denk er verder aan dat je voor een wat modernere stijl moet kiezen met een grijze keuken. Klassieke stijlen werken helaas wat minder bij een grijze kleur.

Een houten keuken kan ook een optie zijn

Een houten keuken is een goede optie wanneer jij een houten vloer hebt. Qua materialen past alles dan namelijk goed bij elkaar. Een houten keuken met houten vloer zorgt voor een compleet plaatje dat helemaal klopt. Je gebruikt namelijk enkel organische materialen in de ruimte waarmee je een klassieke stel kunt creëren.

Daarbij kun je voor verschillende soorten hout kiezen en zelfs verschillende kleuren hout selecteren. Op deze manier heb je een houten keuken op een houten vloer dei er schitterend uitziet. Dit is dan ook zeker het overwegen waard. 

Waar moet je verder op letten?

Er zijn nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het hebben van een keuken met houten vloer. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je bij een verlijmde houten vloer eerst de vloer laat leggen voordat je de keuken plaats. Voor een zwevende vloer is dit niet nodig.

Daarnaast wil je ook dat de juiste mensen de houten vloer voor je leggen in de keuken. Je wilt immers dat alles feilloos in elkaar past en er later geen problemen ontstaan. Wanneer je rekening houdt met deze twee factoren, weet je zeker dat een houten vloer in je keuken een geslaagd idee zal worden.

Laat Vloerenbaas de houten vloer in de keuken leggen

Ben jij al enthousiast geraakt over een keuken met houten vloer? Dan wordt het tijd om hiermee aan de slag te gaan. Of beter gezegd; om ons van Vloerenbaas de klus voor je te laten klaren. Wij vinden het heerlijk om met projecten als deze aan de slag te gaan.

Neem daarom gerust contact met ons op door te bellen, mailen of langs te komen in onze showroom. Zo kun je heerlijk achterover leunen terwijl wij ervoor zorgen dat jouw vloer er op en top bij komt te liggen.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
RDF Royal Hongaarse punt Bis Blanc
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00
Aanbieding!
RDF Design Hongaarse punt Rustiek A Black
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00
Aanbieding!
RDF Design Visgraat Rustiek A Pearl
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00

Call Now Button