Houten vloer buiten

Wil jij graag een houten vloer voor buiten? Dit is zeker geen slecht idee om te overwegen. Het is immers niet voor niets dat een houten vloer voor buiten inmiddels mateloos populair is geworden.

Toch kun je hier niet zomaar mee beginnen. Je moet namelijk kennis hebben over enkele zaken zodat de vloer er perfect komt bij te liggen. Daarom vind je in deze blog enkele tips zodat je op alles bent voorbereid.

Waarom een houten vloer buiten plaatsen?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom mensen een houten vloer buiten willen plaatsen. Het grootste voordeel is dat je jouw tuin een uniek look geeft. Veel mensen kiezen voor tegels van steen, maar hiermee creëer je een minder natuurlijke look.

Daarnaast vinden mensen de look van een houten vloer buiten ook erg uniek. Ieder soort houten vloer heeft een bepaalde afwerking wat zacht is en daardoor plezierig oogt. Er is dus meer dan genoeg reden om voor je tuin een houten vloer te kiezen.

Het verschil tussen een houten vloer voor buiten en binnen

Het is van belang om de verschillen tussen een houten vloer voor buiten en binnen te herkennen. Hout voor buiten is in de meeste gevallen namelijk hardhout. Hardhout staat bekend om zijn lange levensduur en sterke eigenschappen.

Nog belangrijker is dat vocht moeilijker kan doordringen tot hardhout. Hierdoor verrot het hout minder snel en heb je minder snel last van ongedierte. Met een binnen vloer zijn de eigenschappen van hardhout minder vereist. Het is daardoor niet meer dan logisch dat er een onderscheid te vinden is.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Zorg ervoor dat het hout tegen de buitenlucht kan

Een houten vloer voor de tuin moet goed bestand zijn tegen de buitenlucht, dit geldt met name voor tuinen in Nederland. Nederland bevindt zich namelijk in een klimaat met veel regen. Hierdoor is de luchtvochtigheid over het algemeen redelijk hoog.

Met het juiste type hardhout weet je zeker dat het vocht zich niet ophoopt binnen het hout en vervolgens schade aanricht. Op deze manier hoef je hier zeker geen stress over te hebben. Door de juiste keuze te maken voor een bepaald type hout voorkom je dat er na verloop van tijd schade aan de houten vloer voor buiten zal ontstaan.

De voordelen van een houten vloer voor buiten

De voordelen van een houten vloer voor in de buitenlucht hebben voornamelijk te maken met de uitstraling. Het grootste voordeel is namelijk dat je een tuin creëert met een natuurlijke look. Ieder persoon moet goed in contact kunnen komen met de natuur. Een houten terras in de tuin draagt hier zeker aan bij.

Een ander voordeel is dat een houten vloer voor buiten goedkoop is. Vaak zijn andere materialen, zoals natuursteen, een stuk duurder. Met hout kies je voor een meer economische optie en creëer je een unieke uitstraling.

Wat zijn de mogelijkheden met een houten buitenvloer?

Ben jij nieuwsgierig naar wat de mogelijkheden zijn met een houten buitenvloer? Er zijn namelijk allerlei dingen die je hiermee kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een terras kiezen dat van hout is gemaakt, dit is voornamelijk handig in de zomer. Hout warmt minder snel op vergeleken met ander materialen, zoals steen. Hierdoor heb je zelfs tijdens een hittegolf een plezierige tijd.

Daarnaast kun je ook kiezen om een deel van je tuin te bedekken met een vloer van hout. Dit kun je doen wanneer je de rest van je tuin wat natuurlijker wilt houden en enkel een houten pad wilt hebben naar je voor- of achterdeur. Maar wat jouw wensen ook zijn, met een houten vloer voor buiten kun je onwijs veel kanten op.

houten vloer buiten leggen

Hoe moet je een houten vloer buiten leggen?

Nu je de voordelen en mogelijkheden van een houten vloer voor buiten kent, wil je wellicht direct aan de slag met het leggen. Maar het leggen van een houten vloer is vaak moeilijker dan je op voorhand zou denken.

Je moet eerst het juiste hout uitzoeken en vervolgens dien je de ondergrond vlak te maken, wat buiten meestal een lastigere opgave is dan binnen. Dit zijn de twee belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden bij het leggen van een houten buitenvloer.

Echter zal er ook gedacht moeten worden aan de ondergrond. Een ondergrond van zand zal namelijk extra aandacht nodig hebben omdat je wilt voorkomen dat de vloer gaat weg zakken. In de meeste gevallen is het verstandig om een harde ondergrond te gebruiken als ondervloer.

Koop je houten vloer bij Vloerenbaas

Ben je nog op zoek naar een houten vloer voor buiten? Neem dan zeker eens een kijkje in onze webshop. Hier vind je een breed assortiment van houten vloeren waarvan sommige geschikt zijn voor buitenplaatsing.

Helaas leggen wij zelf geen houten vloeren buiten aangezien hier veel bij komt kijken. Mocht je op zoek zijn naar een houten vloer voor binnen? Dan komen we deze met alle plezier bij je leggen. Vraag hiervoor een offerte aan om een directe prijsindicatie te ontvangen.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
RDF Royal Hongaarse punt Bis Blanc
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00
Aanbieding!
RDF Design Hongaarse punt Rustiek A Black
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00
Aanbieding!
RDF Design Visgraat Rustiek A Pearl
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00

Call Now Button