Laminaat vloerverwarming

Wanneer jij graag een warm huis wilt hebben, kan het slim zijn om bij laminaat vloerverwarming te laten installeren. Zo houd jij jouw voetjes lekker warm. Bij Vloerenbaas leggen we graag vloerverwarming onder laminaat voor je. Dit kan immers niet iedereen zomaar even doen.

Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten over laminaat en vloerverwarming. Zo loop je nooit tegen verrassingen aan en weet je precies wat je ervan kunt verwachten.

Wat is laminaat vloerverwarming?

Het is handig om duidelijk te maken wat laminaat vloerverwarming is. Dit is een type verwarming wat, zoals de naam al suggereert, onder de laminaat vloer wordt geplaatst. Hierdoor komt er ook van onder de vloer warmte de woning binnen.

Laminaat vloerverwarming is speciaal gemaakt voor laminaatvloeren aangezien er met normale vloerverwarming problemen kunnen ontstaan waar we het verderop nog over gaan hebben.

Is laminaat geschikt voor vloerverwarming?

Kan laminaat op vloerverwarming geplaatst worden? Dit is een vraag die we veel gesteld krijgen. Op het eerste gezicht lijkt dit namelijk niet het geval. Dit komt doordat laminaat gevoelig is voor hitte. Maar laminaat met vloerverwarming is zeker mogelijk. Er zijn echter enkele dingen waar je op moet letten.

Zo is de dikte van het laminaat bij vloerverwarming belangrijk. Wanneer het laminaat te dik is, kan de warmte niet goed door het laminaat heen komen. Ook is het beter om elektrische vloerverwarming voor laminaat te hebben in plaats van infrarood vloerverwarming voor laminaat.

Verder moet je ook geen elektrische vloerverwarming onder laminaat leggen dat te veel energie produceert. Anders kan de temperatuurstijging plotseling heel hoog worden, wat niet goed zal zijn voor het laminaat waardoor het eventueel zelfs bol kan gaan staan.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

De voordelen van laminaat vloerverwarming

Twijfel je nog over het nut van laminaat vloerverwarming? We lichten hieronder de grootste voordelen voor je uit. Zo kun je op je gemak bekijken of de voordelen van vloerverwarming het waard zijn en of het iets is voor jouw woning.

Optimale verwarming van de woning

Als eerste bezorgt laminaat met vloerverwarming je een warmer huis. Dit komt doordat je niet afhankelijk bent van je normale radiatoren voor het verhogen van de temperatuur.

Doordat de vloer ook warm is geworden, warmt het hele huis ineens veel eenvoudiger en efficiënter op. Zo heb je nooit meer sokken nodig om de winter thuis goed door te komen. Bovendien zal de warmte beter verdeeld worden, aangezien de warmte op meerdere plekken via de vloer het huis binnenkomt.

Betere isolatie

Een ander voordeel van laminaat vloerverwarming is dat je huis beter geïsoleerd zal zijn. Vloerverwarming is namelijk een extra laag van de vloer. Hierdoor wordt het moeilijker voor warme lucht om te ontsnappen via de vloer, voornamelijk ook omdat de warmte hier vandaan komt.

Als gevolg hiervan heb je minder energie nodig om je huis op de ideale temperatuur te houden. Dit betekent dat je ook nog eens minder energiekosten maakt.

vloerverwarming laminaat vloer

Waar moet je op letten?

Er zijn enkele dingen waar je op moet letten met vloerverwarming voor laminaat. Als jij deze zaken goed in de gaten houdt beleef je veel plezier aan jouw laminaat met vloerverwarming. Indien jij geen rekening houdt met de onderstaande factoren, zal je echter van een koude kermis thuis komen.

Ondervloer

De ondervloer van laminaat bij vloerverwarming is een belangrijk onderdeel waar je rekening mee dient te houden. Ondervloeren bepalen namelijk voor een groot deel hoe snel de warmte door het huis heen zal gaan.

Bij vloerverwarming met laminaat dat te dik is, sijpelt er minder warmte het huis door. Dit zou dan ook energieverspilling zijn. Een te dunne ondervloer is juist weer kwetsbaar voor vloerverwarming. Het is daarom zaak om een juiste balans tussen deze twee elementen te vinden.

Soort laminaat

Ook is het van belang het juiste soort laminaat voor vloerverwarming te gebruiken. Maar welk laminaat is geschikt voor vloerverwarming? PVC laminaat is de beste optie die je hebt. Daarbij is het van belang om een lage temperatuur vloerverwarming te gebruiken zodat je geen schade aan de vloer aanricht. Met dit type laminaat over de vloerverwarming weet je zeker dat je vloer op een gezonde manier warm blijft.

Ook normaal laminaat is een mogelijkheid voor vloerverwarming. In dit geval verwijzen we je weer naar bovenstaande factor, namelijk de ondervloer. Bij laminaat van hout is de ondervloer de meest essentiële factor om schade aan de vloer te voorkomen en het huis optimaal te verwarmen.

Laat laminaat vloerverwarming leggen door Vloerenbaas

Ben jij al enthousiast geraakt over laminaat vloerverwarming? Dan is het tijd om hier wat aan te doen. Zelf laminaat over een vloerverwarming leggen is echter geen goed plan. Je hebt hier de juiste expertise en kennis voor nodig zodat je zeker weet dat alles in orde is.

Een goede vloerverwarming met laminaat leggen kun je daarom het beste overlaten aan onze ervaren Vloerenbazen. Wij staan bekend om onze expertise op dit vlak, waardoor je er zeker van bent dat alles op de juiste manier wordt aangesloten.

Daarnaast is onze service verbazingwekkend snel. Hierdoor geniet je binnen mum van tijd van warme voeten thuis. Neem nu contact met ons op en dan zorgen wij ervoor dat jouw laminaat vloerverwarming probleemloos wordt gelegd.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button