Kwaliteit laminaat

Wil jij graag goede kwaliteit laminaat hebben die aan al jouw eisen voldoet? Denk dan zeker aan ons van Vloerenbaas. Bij ons vind je alleen maar laminaat van kwaliteit waar je u tegen zegt. Zo weet je zeker dat je het juiste laminaat voor jouw woning zal vinden.

Weet jij nog niet genoeg om te beslissen wat wel of geen goede kwaliteit laminaat is? Maak je dan geen zorgen, want op deze pagina leer je alles over dit onderwerp. Op deze manier herken je straks onmiddellijk het juiste laminaat voor jouw huis.

Hoe herken je goede kwaliteit laminaat?

Voor het merendeel van de mensen is een goede laminaat kwaliteit niet zo makkelijk te herkennen. Want wat zijn nou de criteria voor laminaat dat goed is? Er zijn enkele dingen waar hoge kwaliteit laminaat over beschikt. Hieronder hebben we de belangrijkste factoren voor je onder elkaar gezet.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

High Density Fibreboard (HDF)

Het eerste waar je goede laminaat kwaliteit aan kunt herkennen is de beschikking over High Density Fibreboard (HDF). HDF is een kern van goed laminaat dat bestaat uit geperste houtvezels en melaminehars. Hoe hoger de densiteit van het laminaat, hoe hoger de kwaliteit.

Dit komt doordat er bijvoorbeeld een beter kliksysteem ontstaat. Als gevolg hiervan veert een goede laminaat vloer niet meer op en neer. Daarnaast zorgt een hoge HDF ervoor dat het laminaat vochtbestendig is.

Afwerking

Een ander kenmerk waarmee je goede laminaat kwaliteit kunt herkennen is de afwerking van het laminaat. Hiermee doelen we specifiek op de bovenlaag van het laminaat en hoe dit is afgewerkt.

Laminaten van hoge kwaliteiten zijn zodanig afgewerkt dat je niet eens ziet dat er een afwerking op de vloer zit. Je denkt alleen dat je hout eronder ziet, terwijl er een mooie beschermlaag bovenop de vloer zit.

De beschermingslaag beperkt de impact van allerlei zaken die je laminaatvloer aan kunnen tasten. Denk hierbij aan zaken als zonlicht of vlekken, maar ook slijtage of krassen op de vloer‘. De afwerking van het laminaat bepaalt daarom deels de kwaliteit ervan.

Waterdichtheid

Een goede laminaat kwaliteit kun je ook herkennen aan het feit of het waterdicht is. Dit is meer een eigenschap van laminaat dan per se een wezenlijk onderdeel ervan.

Met de juiste afwerking en een hoge HDF heb je namelijk twee factoren die de impact van water op je vloer beperken. In plaats van dat vocht in de vloer trekt, wordt het water compleet afgestoten. Hierdoor weet je zeker dat je vloer geen waterschade op kan lopen waardoor de vloer kan kromtrekken.

kwaliteit van laminaat

De voordelen van goede laminaat kwaliteit

Door de kenmerken van hoge kwaliteit laminaat te benoemen, hopen we de vraag: “wat is goed laminaat?” voor je te hebben beantwoord. Maar naast het herkennen van laminaat met goede kwaliteit, is het ook belangrijk om de voordelen van hoge kwaliteit laminaat uit te lichten. Je wilt immers weten wat je hier nou precies aan hebt. De drie grootste voordelen van goede laminaat vind je hieronder.

Levensduur

Het grootste voordeel van laminaat dat van goede kwaliteit is, heeft betrekking tot de levensduur van de vloer. De levensduur is namelijk veel langer met hoge kwaliteit laminaat vergeleken met het gemiddelde of zelfs slechte kwaliteit laminaat. Dit komt doordat laminaat van hoge kwaliteit uitstekend beschermd wordt tegen allerlei factoren die schade aanrichten.

Zo trekt vocht nooit de vloer in en verkleurt de vloer niet door het zonlicht dat naar binnen schijnt. Tevens is het moeilijker om krassen te maken en is er van slijtage haast geen sprake. Hierdoor geniet je veel langer van een goede laminaat vloer. Dit kenmerk maakt het kwaliteitsverschil in laminaat beter te herkennen.

Uitstraling

Een ander voordeel van hoge kwaliteit laminaat is dat het er veel mooier uitziet. Dit komt doordat de afwerking perfect is aangebracht als bovenlaag voor de vloer.

Een goede afwerking is transparant, waardoor je niet eens door hebt dat er een bovenlaag op de vloer zit. De originele kleur van de vloer schijnt moeiteloos door de vloer heen, wat de natuurlijke look van het hout in stand houdt.

Wooncomfort

Tot slot is het ook een voordeel dat een goede laminaatvloer fijn aanvoelt. Bij sommigen vloeren krijg je namelijk het idee dat er op elk moment iets kan breken. Met slecht laminaat voel je bijvoorbeeld de vloer een klein beetje op een neer gaan en kan de vloer na verloop van tijd gaan kraken.

Voor hoge kwaliteit laminaat wordt meestal gebruik maakt van High Density Fibreboard. Hierdoor veert de laminaatvloer nooit op en neer. Bovendien voelt dit type vloer hierdoor als een echte vloer aan. Zo is het lopen op een laminaatvloer van hoge kwaliteit comfortabel.

Hoe vind ik de beste kwaliteit laminaat?

Nu je alles weet over de kenmerken en voordelen van een goede kwaliteit laminaat, is je volgende vraag waarschijnlijk waar je dit type laminaat tegenkomt. Dit soort laminaat kom je namelijk niet overal tegen. Hierdoor voelt het misschien alsof je een naald in een hooiberg aan het zoeken bent.

Het slimste is om vluchtig door laminaatvloeren heen te speuren en te zien of ze aan bepaalde kenmerken voldoen. Wanneer je bijvoorbeeld de term High Density Fibreboard tegenkomt, weet je dat dit een goed teken is. Hetzelfde geldt voor waterdichte laminaatvloeren en laminaatvloeren met een transparante afwerking. Op deze manier vind je veel sneller jouw perfecte laminaatvloer.

Shop bij Vloerenbaas voor jouw gewenste laminaat kwaliteit

Wil jij er zeker van zijn dat jij een vloer van laminaat vindt dat van de allerhoogste kwaliteit is? Shop dan nu bij Vloerenbaas. In ons assortiment vind je enkel laminaatvloeren van de hoogste kwaliteit. Daardoor weet je zeker dat je jouw perfecte laminaatvloer gegarandeerd gaat vinden.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button