Voor- en nadelen Marmoleum vloeren

Als je aan het rondkijken bent voor een nieuwe vloer dan is de kans groot dat marmoleum op je lijstje van opties staat. Deze vloeren worden snel populairder.

Zowel in woonhuizen als in menig bedrijfspand liggen ze. Marmoleum vloeren hebben namelijk veel voordelen en maar weinig nadelen. We zetten ze graag voor je op een rijtje.

Een milieuvriendelijke vloer

Vandaag de dag is duurzaamheid en milieubewustzijn heel belangrijk. Herbruikbare materialen en klimaatneutrale productie zijn kenmerken die maar wat graag aan een product worden toegedicht.

Voor marmoleum geldt dat allemaal. En dat is niet sinds kort, dat is al jaren zo. Want al sinds de eerste linoleum vloer werd gemaakt is deze vloerbedekking zeer milieuvriendelijk. Dit voordeel van marmoleum spreekt veel mensen zeer aan.

Marmoleum is geluiddempend

Als je in een appartement woont dan zijn sommige vloeren uit den boze. Plavuizen bijvoorbeeld, want als je daar met je hakken overheen loopt zit de benedenbuurman misschien gelijk rechtop in zijn bed.

Een voordeel van marmoleum is dat het geluiddempend werkt. Je kunt dus gerust met schoenen aan over de vloer lopen, de buren zullen je alleen horen als je doelbewust gaat stampen of springen.

Marmoleum en vloerverwarming

Steeds meer mensen ontdekken het comfort van vloerverwarming. Marmoleum gaat daar prima mee samen.

Als de vloer er dan toch uit gaat, laat dan meteen vloerverwarming aanleggen. Daar overheen gaat de egaline en vervolgens de marmoleum vloer.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor VloerenBaas?

 • Gratis inmeetadvies;
 • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
 • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
 • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Marmoleum gaat jarenlang mee

Als je een vloer wilt waar je de komende jaren onbezorgd van kunt genieten dan heeft marmoleum nog een voordeel: Deze vloer is vrijwel onverslijtbaar.

Hij gaat met gemak tientallen jaren mee. Het enige wat je af en toe moet doen is een nieuwe filmlaag aanbrengen.

Dat is heel eenvoudig, kwestie van de vloer goed schoonmaken en met een mop de speciale vloeibare laag aanbrengen en laten drogen. Je vloer is weer als nieuw en kan er weer jaren tegen.

Hygiënisch en antibacterieel

Mensen die last hebben van allergieën, zoals voor de huisstofmijt, krijgen vaak snel last van klachten als er tapijt op de vloeren ligt.

Met marmoleum heb je daar geen last van. Eén van de fijne marmoleum voordelen is dat deze vloer antibacterieel en hygiënisch is.

Natuurlijk moet je je vloer vegen of stofzuigen en afhankelijk van het gebruik reinigen met een schoonmaakmiddel. Maar als je dat consequent doet dan kun je bij wijze van spreken van de vloer eten.

Het is ook een prima vloer voor huishoudens met huisdieren. Katten- en hondenharen verwijderen is met de stofzuiger zo gebeurd.

De vloer is niet ‘besmettelijk’ voor vuil

Niet iedereen is een Miep Kraak als het gaat om schoonmaken. Als je een drukke baan of een druk gezin hebt dan lukt het vast niet om elke dag te stofzuigen.

Het goede nieuws is dat een marmoleum vloer daarvoor nog een voordeel biedt: namelijk dat je vuil op de vloer niet snel ziet.

Krijg je onverwacht bezoek dan is de kans groot dat ze niet zien dat je die dag nog niet hebt gestofzuigd.

Marmoleum koop je in veel verschillende kleuren

Wie denkt dat marmoleum alleen in het bruin te koop is, vergist zich. Bij Vloerenbaas ontdek je dat je deze vloer in tientallen kleuren kunt bestellen.

Je kunt gaan voor betonlook, maar ook voor een opvallende kleur die helemaal bij jouw smaak past. Denk wel goed na over de kleur die je kiest, want het is de bedoeling dat je er de komende decennia tegenaan gaat kijken.

De vloer moet vlak worden gelegd

Als je kiest voor een marmoleum vloer dan moet de ondervloer absoluut glad en vlak zijn. Ook als hij dat op het oog is zitten er vaak putjes en hobbels in. Die zie je direct als je daar marmoleum overheen legt.

Eén van de weinige marmoleum vloer nadelen is dat je de ondervloer bijna altijd moet egaliseren. Dat betekent dus extra kosten.

Daarnaast moet de egaline 24 tot 48 uur drogen. Daarna kan je vloer pas worden gelegd. Dat betekent dat je een paar dagen moet uittrekken voor het leggen of laten leggen van een marmoleum vloer.

Marmoleum is niet waterdicht

Er zijn vloeren die waterdicht zijn. Denk aan een gietvloer of een PVC vloer. Een marmoleum nadeel is dat deze vloer dat niet is.

Als je iets morst en je ruimt het niet meteen op dan trekt het in de vloer. Als je je vloer te nat dweilt en er blijft water op staan dan trekt dat in je vloer met lelijke vlekken tot gevolg. Je moet dus wat beter op letten dat de vloer niet beschadigd raakt.

Toch iets gemorst op de vloer? Lees dan meer over het schoonmaken van een marmoleum vloer

Verwijderen van marmoleum is een flinke klus

Van het derde marmoleum nadeel heb je hopelijk niet snel last. Dat is namelijk dat het een flinke klus is om de marmoleum vloer te verwijderen als je die wilt vervangen. Vaak moet daar een speciale machine aan te pas komen of hulp van een professional.

Gelukkig is de kans groot dat je je vloer nooit hoeft te verwijderen omdat deze een prima levensduur heeft van tientallen jaren.

voor en nadelen marmoleum vloer

Wil jij ook profiteren van de voordelen van een marmoleum vloer?

Nu je weet wat de voordelen zijn van een marmoleum vloer, is de kans groot dat je ook graag zo’n vloer wilt.

Want de nadelen van marmoleum zijn bijna te verwaarlozen. Bij Vloerenbaas kun je kiezen uit een ruim assortiment linoleum vloeren, waaronder uiteraard ook marmoleum.

Heb je jouw nieuwe vloer gevonden? Vraag dan meteen een offerte aan bij onze Adviesbazen. Je kunt ook een afspraak maken voor een bezoek aan ons Experience Center.

Als de prijs op de offerte je overtuigd heeft dan kunnen we de Legbazen langs sturen om jouw nieuwe vloer perfect en strak te leggen. Hopelijk naar volle tevredenheid en dat voor de komende pakweg 30 jaar.

Jelle Engels
Laatste berichten van Jelle Engels (alles zien)
  Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

  Aanbieding!
  Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 22.95
  Aanbieding!
  Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 32.95
  Aanbieding!
  Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 25.95
  Aanbieding!
  Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 22.95
  Aanbieding!
  Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 25.95
  Aanbieding!
  Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
  0/10 (0 reviews)
  Bazensnel leverbaar!

  Prijs per m2

  From 24.95

  Call Now Button