Laminaat over tegels

Overweeg jij om laminaat over tegels te leggen? Dit is een dilemma waar veel mensen mee kampen. Iedereen vindt laminaat immers een prachtige soort vloer. Maar wanneer de ondergrond van tegels is, lijkt het erg intimiderend om hier een laminaat vloer overheen te leggen. Daarom is het zaak om je hierover te laten informeren.

Wij van Vloerenbaas helpen je graag om meer kennis te vergaren betreffende dit onderwerp. Daarom vind je alles wat je moet weten in deze blog over laminaat op een tegelvloer plaatsen. Neem de informatie op deze pagina goed door zodat je weet welke beslissing de juiste is.

Kan je laminaat over tegels leggen?

Veel mensen vragen zich af of je überhaupt laminaat over tegels kunt leggen. Op het eerste gezicht lijkt dit namelijk niet mogelijk. Toch behoort dit zeker tot één van de mogelijkheden.

Hoewel laminaat niet over alles soorten materialen gelegd kan worden, is dit bij tegels wel mogelijk. Echter zijn er wel enkele zaken waar je op moet letten om het proces van laminaat over tegels leggen op de juiste manier te volbrengen.

Wanneer kun je laminaat over tegels leggen?

Er zijn bepaalde omstandigheden waarbij laminaat over een tegelvloer leggen verstandig is om te doen. Daarbij is een gelijke tegelvloer één van de vereiste, aangezien je een egale ondergrond dient te hebben.

Ook is het van belang om tegels te hebben die relatief kleine voegen hebben. Wanneer de voegen te groot zijn, zullen er te veel oneffenheden aanwezig zijn. Indien aan de juiste omstandigheden wordt voldaan, kan het laminaat over tegels gelegd worden.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Voordelen van laminaat over tegels leggen

Laminaat over tegels leggen brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste hoef je de tegelvloer er niet uit te halen, wat een hoop tijd en werk scheelt. Tegels zijn namelijk vrij zwaar waardoor het veel kracht kost om alle tegels eruit te halen.

Daarnaast moet je in sommige gevallen de tegels eruit wrikken. Wanneer de voegen klein zijn, is het haast onmogelijk om dit goed te kunnen doen. Door de tegelvloer te laten liggen hoef je dergelijke werkzaamheden niet uit te voeren en kun je het laminaat er zo overheen leggen.

Een ander groot voordeel van laminaat op plavuizen leggen is dat je een sterke ondergrond hebt. Hierdoor zal de vloer sterker worden en kun je er over het algemeen langer van genieten.

Verder is laminaat een vloertype dat redelijk goedkoop is. Hierdoor kost het niet zoveel geld om het laminaat te laten leggen over de tegels. Al met al zorgen de voordelen ervoor dat het zeker aantrekkelijk is om over je tegels een laminaatvloer te leggen.

Laminaat over tegels met vloerverwarming

Er zijn enkele veel gestelde vragen wat betreft laminaat over tegels leggen. Hoe zit het bijvoorbeeld met laminaat over tegels met vloerverwarming? In de meeste gevallen hoeft dit geen enkel probleem op te leveren, maar er zijn dan wel zaken waar je rekening mee dient te houden.

Ook interessant: laminaat en de vloerverwarming

Enkel wanneer laminaat over een tegelvloer met vloerverwarming wordt geplaatst en er een isolerende ondervloer gebruikt wordt, kan de vloerverwarming ineens niet meer zo goed of zelfs helemaal niet functioneren. Dit heeft betrekking tot de ondervloer die tussen de tegelvloer en het laminaat geplaatst wordt.

Wil je graag laminaat over plavuizen met vloerverwarming leggen? Dan is het ook zaak om rekening te houden met de dikte van het laminaat. Kies altijd voor een (redelijk) dunne laminaatvloer zodat de warmte de kans krijgt om erdoorheen te komen. Ook een warmte doorlatende ondervloer is in dat geval essentieel.

laminaat over tegels leggen

Hoe moet je laminaat leggen op een ongelijke tegelvloer?

Laminaat leggen op een ongelijke tegelvloer is altijd af te raden. In plaats daarvan kun je de oneffenheden op verschillende manieren wegwerken, zodat je een sterke en egale ondergrond hebt. Wanneer je laminaat op een ongelijke vloer aanbrengt kan dit na verloop van tijd nadelige gevolgen met zich meebrengen.

Ga aan de slag met het voorbereiden van de tegelvloer door alle oneffenheden weg te werken. Afhankelijk van de grootte van oneffenheden kun je egalisatiekorrels of een zelf-nivellerend middel gebruiken. Zijn de oneffenheden minimaal? Dan kun je ook ondervloer platen gebruiken.

Nieuw laminaat bij Vloerenbaas

Laminaat over tegels leggen is geen simpele klus. Wij raden je dan ook aan om dit niet zomaar zelf te gaan doen, mits je beschikt over genoeg kennis en expertise.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe laminaatvloer die je vervolgens over de tegels wilt leggen? Dan kun je hiervoor een kijkje nemen in onze webshop. Hier vind je een ruim aanbod aan laminaatvloeren in verschillende soorten, maten en kleuren. Laat je inspireren door de mogelijkheden en vindt de vloer van jouw dromen.

Mocht je nog vragen hebben of behoefte hebben aan persoonlijk advies? Wees dan niet bang om even contact met ons op te nemen. We helpen je namelijk graag verder bij het kiezen van de juiste vloer die voldoet aan jouw wensen en eisen. Ook is het een mogelijkheid om eens langs te komen in onze showroom, waar we onder het genot van een bakje koffie de mogelijkheden kunnen bespreken.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button