Laminaat over laminaat leggen

Heb je weleens gehoord van laminaat over laminaat leggen? Of ben je van plan om dit te gaan doen? Dan is het belangrijk om hier alles over te weten. Het kan zijn dat je jouw oude laminaatvloer wilt vervangen of je bent verhuisd en er een oude laminaatvloer in de woning ligt. In dergelijke kun je laminaat over laminaat leggen.

De oude laminaat vloer dient echter wel aan een aantal voorwaarden te voldoen voordat je hier ander laminaat op kan leggen. In dit artikel gaan we je er alles over vertellen aan de hand van onze expertise op het gebied van vloeren. Zo maak je dadelijk een zorgvuldige keuze en weet je of laminaat over laminaat leggen de beste optie is.

Waarom zou je laminaat over laminaat leggen?

Laminaat op laminaat leggen kan in verschillende situaties een goede keuze zijn, maar waarom zou je dit doen? Hier zijn verschillende redenen voor.

Allereerst kan het zijn dat mensen hun laminaatvloer niet langer mooi vinden, maar deze toch willen behouden vanwege isolatie redenen. Op deze manier hebben ze minder werk aan het veranderen van de vloer en de ondervloer.

Een andere reden kan zijn dat mensen net verhuisd zijn en geen fan zijn van de gekozen stijl of soort laminaat. Om deze reden kunnen ze ervoor kiezen om de oude laminaat vloer te vervangen voor een nieuwe.

Kun je laminaat over laminaat leggen?

We kunnen direct stellen dat laminaat over laminaat leggen behoort tot één van de mogelijkheden. Sommige dingen, zoals laminaat schuren, zijn onmogelijk om te doen. Echter kun je wel veel andere dingen doen met laminaat.

Hoewel deze methode van laminaat leggen in potentie wat problemen met zich mee kan brengen, betekent dit niet dat dit onmogelijk is om te laten doen. De onderliggende laminaatvloer dient namelijk aan diverse voorwaarden te voldoen voordat het mogelijk is om er nieuw laminaat bovenop te leggen.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Waar moet je op letten?

Hoewel laminaat op laminaat leggen zeker zijn voordelen kent, zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Daarom vind je hieronder de grootste factoren waar je op moet letten bij het plaatsen van laminaat op laminaat. Op deze manier verloopt het leggen van een nieuwe laminaatvloer over de oude probleemloos.

Gebruik een ondervloer

Het is zaak om een goede ondervloer te gebruiken bij het leggen van nieuw laminaat op oud laminaat. Let met name op het feit of de ondergrond stabiel en egaal is.

Vaak is dit met een ondervloer van laminaat eenvoudig te regelen. Wanneer de vloer niet stabiel en egaal is, kan er schade ontstaan aan de laminaat vloer. Dit wil je absoluut vermijden. Niemand wil namelijk een kapotte vloer.

Leg het laminaat haaks neer

Door de nieuwe laminaatvloer haaks bovenop de oude vloer te leggen, voorkom je dat de vloer gaat wankelen. Bovendien wordt de vloer hierdoor ook steviger en kan het meer verduren dan voorheen. Deze techniek wordt dan ook niet voor niets toegepast bij het plaatsen van laminaat over laminaat.

Zorg dat de isolatie goed blijft

Bij het isoleren van je vloer is het van belang om de juiste balans te bewaren tussen een vloer die warmte vasthoudt en een vloer waarbij de vloer kan ademen. Wanneer je een nieuwe laminaat vloer over een oude laminaat vloer gaat leggen kan dit echter zorgen voor problemen.

Dit is voornamelijk belangrijk bij een vloer met vloerverwarming waarbij de vloerverwarming niet langer de gehele vloer kan verwarmen. Bovendien kan het zijn dat de warmte niet meer goed door de vloer heen kan komen vanwege de dikte. Allerlei zaken om rekening mee te houden.

Houd rekening met een hogere vloer

Het laatste aspect waar je op dient te letten, is dat je vloer niet te hoog wordt. Je wilt niet dat de vloer boven bepaalde aspecten van een ruimte komt te liggen. Dit geldt met name voor de hoogte bij deuren. Dit kan onverwachts aardig wat extra werk opleveren. Houd hier dan ook zeker rekening mee.

kun je laminaat over laminaat leggen

De voordelen van laminaat over het oude laminaat leggen

Veel mensen kiezen ervoor om nieuw laminaat over een oude laminaat vloer te leggen omdat er vele voordelen aan verbonden zitten. Het grootste voordeel is dat het weinig tijd kost en je een hoop tijd bespaard doordat je oude vloer niet eerst hoeft te verwijderen. Dit geldt met name als jij een geïsoleerde laminaatvloer hebt liggen.

Normaliter zou je de laminaatvloer weg moeten halen en opnieuw moeten isoleren bij het leggen van een nieuwe vloer. Kies je ervoor om de oude laminaat vloer te laten liggen en een nieuwe laminaat vloer er overheen te leggen? Dan is het niet nodig om de vloer eruit te halen

Een ander voordeel is dat je de vloer wat hoger kunt maken, aangezien er een extra laag op komt te liggen. Dit is niet altijd een voordeel, maar wel wanneer je de vloer tot aan de dorpel van de deuren in huis wilt leggen. Eventueel zou je de dorpels ook kunnen weghalen. Echter is het maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Laat je laminaatvloer leggen door Vloerenbaas

Wil jij na het lezen van dit artikel doorgaan met het leggen van nieuw laminaat over je oude laminaat? Zoals je hebt gelezen zijn er veel addertjes onder het gras, maar biedt het ook zeker een aantal voordelen. Wij snappen dan ook dat je dit graag zou willen doen. Echter is een belangrijkere vraag of je dit zelf gaat doen of laat doen.

Vul het offerteformulier in om een offerte op maat te ontvangen. Ook kun je contact met ons opnemen als je nog vragen hebt. Al met al kun je bij ons altijd aankloppen voor al jouw vragen omtrent vloeren en het leggen daarvan. Want bij Vloerenbaas ben jij de baas en zorgen wij voor jouw vloer!

Wat als je geen laminaat over laminaat kunt leggen?

Mocht de oude laminaatvloer niet voldoen aan de voorwaarden? Dan is het zaak om de oude laminaatvloer te verwijderen. Ondanks dat dit meer tijd gaat kosten, zal je er in de toekomst veel profijt van hebben. Bovendien heb je dan de mogelijkheid om de ondervloer opnieuw aan te leggen en eventueel vloerverwarming. Dergelijke wensen kunnen dan vooralsnog in vervulling gaan.

Daarnaast kun je met dergelijke aanpassingen de isolatiewaarde van de vloer verhogen. Hierdoor zal je kunnen besparen op de energiekosten, wat uiteindelijk weer goed is voor de portemonnee. Baseer je keuze op bovenstaande informatie en kijk welke oplossing in jouw situatie het beste is.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Beige eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant SuperB Laminaat Eiken bruin
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 32.95
Aanbieding!
Ambiant Original Classic Laminaat Warm bruin eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Elite Laminaat Grijs eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 22.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad XB Laminaat Goud eiken
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 25.95
Aanbieding!
Ambiant Ingelstad Laminaat Eiken Donker grijs
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 24.95

Call Now Button