PVC of houten vloer

Ga je voor PVC of een houten vloer? Deze keuze is er eentje waar talloze mensen over nadenken, beide vloeren zijn namelijk erg aantrekkelijk. Allebei de vloeren kennen zo zijn voor- en nadelen. Ook hebben de vloeren zo hun eigen kwaliteiten die je op elkaar af kunt wegen.

Wil jij hier graag meer over weten? Lees dit artikel dan eens goed door, want hier wordt uitgebreid gesproken over de verschillen en of je moet kiezen voor PVC of houten vloer. Op deze manier maak je straks een keuze die goed bij je past. Wij van Vloerenbaas helpen je daar namelijk graag bij.

Een vloer van PVC of een houten vloer, het blijft een lastige keuze

Het mag duidelijk zijn dat de keuze tussen een houten vloer of PVC vloer lastig is. Beide vloeren hebben namelijk vergelijkbare eigenschappen. Een PVC vloer kan zelfs lijken op een houten vloer, maar dan met de voordelen van PVC.

Doordat deze twee vloeren zo vergelijkbaar zijn, is het lastig om een goed onderscheid te maken. Wees jezelf hier dus goed bewust van wanneer je overweegt een van deze twee vloeren aan te schaffen.

Op welke criteria moet je letten?

Bij het kiezen tussen een PVC vloer of houten vloer zijn er veel criteria waar je op moet letten. Deze criteria bepalen welke vloer het beste bij jou en jouw woning past.

Ben jij benieuwd naar de criteria? Hieronder hebben we ze voor je onder elkaar gezet. Zo weet je precies waar je op moet letten en maak je dadelijk een goede keuze tussen een PVC of houten vloer.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

  • Gratis inmeetadvies;
  • Jij bent de baas, wij regelen de vloer. Zo luidt onze slogan!
  • All-in prijs, geen last van onverwachte kosten dus;
  • Vakkundige vloerenleggers & gebruik van hoogwaardige materialen.

Prijs

Als je een houten vloer gaat kopen is de prijs uiteraard een belangrijke factor om mee te nemen in de overweging. Over het algemeen is een vloer van hout duurder dan een PVC vloer. Hierdoor kun je dus besparen op de kosten wanneer je voor een PVC vloer kiest. Echter kan dit per geval nogal verschillen.

Sommige vloeren van hout zijn goedkoper dan bepaalde PVC vloeren. Toch wint een PVC vloer over het algemeen van hout wanneer het gaat om de prijs. Is de prijs van de houten vloer daarom een belangrijke factor voor jou, dan kun je beter voor een PVC vloer kiezen.

Materiaal

Een ander criterium is het materiaal waar de vloeren uit bestaan. PVC staat erom bekend dun en zacht te zijn. Hierdoor gaat het leggen van de vloer relatief makkelijk, maar is de kans op schade groter.

Houten vloeren hebben daarentegen de eigenschap sterk en hard te zijn. Als gevolg hiervan zijn ze minder makkelijk om te leggen. Wel zorgen deze eigenschappen ervoor dat een houten vloer over het algemeen langer meegaat, alhoewel PVC vloeren ook een lange levensduur hebben.

Kortom, beide vloeren zijn gemaakt van materiaal dat uitermate geschikt is als vloer. Toch zijn zowel PVC- als houten vloeren vatbaar voor schade, maar dat is bijna met elk type vloer zo. Als we moeten afgaan op het materiaal is het een persoonlijke kwestie om of PVC of een houten vloer te kiezen.

Onderhoud

Op vlak van onderhoud is er een duidelijk verschil tussen houten vloeren en PVC vloeren. Bij zowel een PVC of houten vloer wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het onderhoud, maar dit heb je zelf in de hand.

Een PVC vloer heeft relatief weinig onderhoud nodig. Enkel zand kan schade aanrichten aan de vloer. Dit is ook het geval bij hout, maar hout is ook nog eens vatbaar voor vloeistoffen en vocht. Het is daarom noodzakelijk om drinken of andere vormen van vloeistoffen zo snel mogelijk te verwijderen van een houten vloer om vlekken te voorkomen.

Daarnaast zal een houten vloer, ten opzichte van een PVC vloer, over het algemeen vaker schoongemaakt moeten worden. Ook dien je een houten vloer regelmatig te behandelen met onderhoudsolie om de levensduur te bevorderen. Dergelijke werkzaamheden zijn voor een PVC vloer niet nodig.

Isolatie

De isolatiewaarde van de vloer speelt ook een belangrijke rol tussen de afweging PVC of een houten vloer. Er bestaat namelijk een groot verschil tussen beide vloeren als het gaat om isolatie. Over het algemeen is hout een betere optie qua isolatie, maar dit is echter lang niet altijd het geval.

Hout wordt als de superieure optie beschouwd vanwege het feit dat hout vaak dikker en harder is. Hierdoor is het lastig voor kou of warmte om je woning binnen te dringen of juist te verlaten. Wanneer je dus een beter geïsoleerde woning wilt hebben, is hout de beste keuze.

Houten vloer of pvc kiezen

Welke vloer is het beste, een vloer van PVC of een houten vloer?

Tot slot is het tijd voor een conclusie over welke vloer het beste is? Wanneer de prijs voor jou de belangrijkste factor is, is de keuze voor een PVC vloer vaak de beste. Maar vind je isolatie belangrijker? Dan kies je overduidelijk voor een houten vloer.

Qua onderhoud is PVC het beste doordat het minder vaak gereinigd hoeft te worden. Kijkend naar materiaal is hout juist weer beter, maar dit kan voor iedereen een persoonlijke kwestie zijn. Bekijk alle eigenschappen van de vloeren en lees je goed in voordat je een definitieve keuze maakt.

Mocht je extra hulp nodig hebben bij het maken van een goede afweging? Neem dan gerust contact met ons op voor extra hulp en advies. Wij helpen je namelijk graag bij het maken van de beste keuze voor jouw nieuwe vloer. Bovendien komen we de vloer graag voor je leggen zodat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
RDF Royal Hongaarse punt Bis Blanc
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00
Aanbieding!
RDF Design Hongaarse punt Rustiek A Black
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00
Aanbieding!
RDF Design Visgraat Rustiek A Pearl
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

LET OP: dit is een vanaf prijs (incl. verlijmen en leggen). Onze prijzen variëren door verschil in formaat, sortering en kleur. (voor meer informatie neem contact op of maak een afspraak)

150.00

Call Now Button