Gietvloer leggen

Een gietvloer leggen is een lastige klus en daarom ook niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je tijdens het aanbrengen van de gietvloer een kleine fout maakt kan dit erg goed te zien zijn in het eindresultaat. Het is daarom aan te raden om dit niet zelf te doen wanneer je hier weinig ervaring mee hebt.

De experts van Vloerenbaas zijn gespecialiseerd in het gieten van gietvloeren en we helpen jou hier graag bij! Om je wat meer inzicht te geven in het proces van een gietvloer aanbrengen, gaan wij jou op deze pagina stap voor stap uitleggen hoe het in zijn werk gaat.

1. Kies een geschikte gietvloer

Voordat je een gietvloer gaat leggen moet je nadenken over wat voor gietvloer je graag wilt hebben. Er zijn namelijk veel verschillende soorten gietvloeren met ieder zo hun eigen kenmerken. Hierbij moet je denken aan een Polyurethaan gietvloer of een Beton Ciré gietvloer.

  • Soms is het lastig om te bepalen welk type gietvloer het meest ideaal is voor jouw woning. Daarom is het mogelijk om contact met ons op te nemen, zodat wij jou kunnen helpen bij het maken van een goede keuze. Zo bespreken we samen alle mogelijkheden en vertellen wij jou precies welke vloer het beste zal voldoen aan jouw persoonlijke wensen.

2. (Onder)vloer egaliseren

Zodra je de benodigde materialen in huis hebt, wil je natuurlijk direct aan de slag gaan om de gietvloer te leggen. Bij sommige gietvloeren is het mogelijk om dit zelf te doen, maar dan moet je wel beschikken over enige kennis. Zo is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de bestaande- of nieuwe ondervloer stabiel is en geen oneffenheden bevat. Kun je bijvoorbeeld een gietvloer op hout leggen?

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Aandachtspunten bij het leggen van een gietvloer

  • Egaliseer de (onder)vloer op de juiste wijze;
  • Maak gebruik van de juiste primer;
  • Trek spijkerzolen aan tijdens het leggen van de gietvloer;
  • Laat eventuele, beschermende toplagen aanbrengen;
  • Vloer moet volledig zijn opgedroogd om belast te kunnen worden.

Impressies

zelf gietvloer leggen
gietvloer aanbrengen
gietvloer leggen kosten

3. Aanbrengen van de primerlaag

Wanneer je een gietvloer gaat leggen is het uitermate belangrijk dat deze goed hecht aan de ondervloer of bestaande vloer. Daarom wordt er in de meeste gevallen eerst een primerlaag aangebracht. Deze zorgt ervoor dat de gietvloer hecht aan de ondervloer. Toch is dit niet bij alle soorten gietvloeren nodig en daarom dien je goed op de verpakking te kijken van de materialen.

Vervolgens kun je ook testen hoe de hechting is wanneer je geen primerlaag aanbrengt. Doe dit dan op een stukje ondervloer wat uit het zicht ligt. Kom je erachter dat er toch een primerlaag moet worden aangebracht? Kijk dan goed op welke manier dit moet gebeuren.

4. Egalisatielaag aanbrengen

Je weet nu dat je bij het proces van een gietvloer leggen er altijd voor moet zorgen dat de ondervloer egaal en stabiel is. Daarom is het meestal verstandig om uit voorzorg een egalisatie laag aan te brengen.

Deze zorgt er namelijk voor dat alle oneffenheden van de ondervloer verdwijnen, omdat deze laag een zelf nivellerend effect heeft. Dat wil zeggen dat de vloer uit zichzelf overal waterpas zal liggen wanneer je deze aanbrengt. In sommige gevallen is de ondervloer al waterpas en kun je deze stap overslaan, maar vaak is het toch slim om dit alsnog te doen.

5. Gietvloer leggen

Nu de nodige voorbereidingen zijn getroffen kun je eindelijk de gietvloer leggen. Liggen er al meerdere (natte) lagen op de vloer? Draag dan spijkerzolen onder je schoenen, zodat je de voetsporen die je achterlaat niet meer opnieuw hoeft na te trekken.

Vervolgens ga je de gietvloer aanbrengen middels een trekspatel en is het belangrijk dat je de hoeken niet vergeet. Zodra dit is gebeurd kun je met een vloerroller over het materiaal heengaan om ervoor te zorgen dat het een glad geheel wordt. Deze stap kun je het beste uitvoeren met twee personen, waarbij Ă©Ă©n persoon de zijkanten aanbrengt, terwijl de andere persoon de grote oppervlakken in het midden doet.

6. Eventuele toplagen aanbrengen

De gietvloer aanbrengen is voltooid en nu is het tijd om de toplagen aan te brengen. Bij iedere gietvloer wordt er een UV bestendige laag aangebracht om ervoor te zorgen dat de vloer niet verkleurt door zonlicht. Daarnaast is het mogelijk om een antislip laag aan te brengen, zodat de vloer niet al te glad is.

Ook zijn er bepaalde toplagen beschikbaar om krassen en andere schade grotendeels te voorkomen. Er zijn namelijk diverse gietvloeren die erg snel kunnen beschadigen door zand, vuil en kleine steentjes. Denk hier van te voren dus goed over na voordat je een gietvloer aanschaft.

7. Gietvloer laten drogen

Bij een gietvloer leggen is het erg belangrijk dat je de vloer goed laat drogen. Op de verpakking en de gebruiksaanwijzing van de materialen staat duidelijk vermeld wat de droogtijd is. Zodra de vloer er volledig in ligt mag je er meestal na twee dagen weer rustig op gaan lopen. Vervolgens moet de vloer nog iets doordrogen totdat deze weer volledig kan worden belast. Wacht de eerste dagen daarom altijd met het plaatsen van de meubels, omdat deze kunnen zorgen voor drukplekken in de vloer.

Wil je meer advies over gietvloeren krijgen of wil je verder lezen? Neem eens een kijkje bij onze kennisbank, boordevol informatie over gietvloer. Of kom langs in onze showroom en ga in gesprek met onze AdviesBazen!

Gietvloer laten leggen door onze specialisten

Zoals je misschien al hebt vernomen is een gietvloer leggen niet de meest eenvoudig klus. Daarom kun je vaak beter een gietvloer laten leggen door ervaren specialisten. Bij Vloerenbaas ben je dan aan het goede adres, want onze ervaren Vloerenbazen hebben erg veel kennis op het gebied van gietvloeren. Wanneer je gebruik maakt van onze legservice komen zij de vloer op professionele wijze bij jou thuis leggen.

Daarnaast kun je in onze vloerenwebshop alvast een kijkje nemen voor een geschikte gietvloer die aansluit op jouw wensen. Vervolgens vraag je gratis en vrijblijvend een offerte aan en weet je precies of het project binnen je budget valt. Kom je er zelf niet helemaal uit? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Want bij Vloerenbaas ben jij als klant de baas en regelen wij dat de vloer er netjes bij komt te liggen.

Waarom kiezen voor Vloerenbaas?

De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet

Aanbieding!
Hebeta H-774548 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Hebeta H-771311 Visgraat XL
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 41.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7551
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Rustique 7552
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6041
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Therdex Chevron Herringbone 6042
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 49.95
Aanbieding!
Hebeta Charente XL N20-0635
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Charente XL N20-6435
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Visgraat Beige 3504
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 44.95
Aanbieding!
Ambiant Spigato Hongaarse punt Beige
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 46.95
Aanbieding!
Hebeta Visgraat XL N20-H64
0/10 (0 reviews)
Bazensnel leverbaar!

Prijs per m2

From 39.95

Call Now Button