Wat kost vloerverwarming per m2
Vloerverwarming wordt steeds populairder in ons land. Er wordt steeds vaker gekozen voor vloerverwarming als hoofdverwarmer. Dit heeft te maken met het feit dat vloerverwarming het huis gelijkmatig verwarmd. Daarnaast is vloerverwarming beter voor het milieu en scheelt dit vaak ook in je portemonnee. Vaak denken mensen dat het heel wat kost om vloerverwarming te realiseren. In dit artikel geeft Vloerenbaas, specialist in vloeren en vloerverwarming, antwoord op de vraag wat kost vloerverwarming per m2?
Hoofdverwarming
Het verschil zit hem voornamelijk in het legpatroon van de vloeren. Bij de traditionele visgraatvloer worden de planken loodrecht op elkaar gelegd. Hierdoor ontstaat een visgraatpatroon. Bij de Hongaarse punt worden de planken onder een hoek van 45 of 60 graden gelegd. Hierdoor ontstaat een soort punt, wat ook wel de sergeantstreep genoemd wordt. De verschillen tussen beide vloeren zijn dus klein, maar wel zichtbaar.
Vloerverwarming is eigenlijk heel simpel een verwarming onder de vloer. Op deze manier wordt de woning gelijkmatig verwarmd via de vloer. De kamertemperatuur wordt geregeld door de warmteafgifte van de vloer. Hiermee kan vloerverwarming dienen als hoofdverwarming van een woning. Daarnaast is vloerverwarming onder bijna elke vloer mogelijk. Ga jij voor een nieuwe vloer met vloerverwarming of kies je voor vloerverwarming onder je huidige vloer? Alles is mogelijk.
Voor- en nadelen
Om antwoord te geven op de vraag: ‘wat kost vloerverwarming per m2?’ hebben we allereerst de voor- en nadelen op een rijtje gezet.
Voordelen
- Vloerverwarming is laag in energieverbruik. Hierdoor kun je geld besparen op je maandelijkse lasten.
- Vloerverwarming zorgt ervoor dat de woning in waarde stijgt. Doordat vloerverwarming een duurzame en moderne oplossing is, speelt dit mee in de waarde van je woning.
- Geen lelijke radiatoren in huis. Wanneer er wordt gekozen voor vloerverwarming als hoofdverwarmer, heb je geen last meer van ouderwetse radiatoren in huis.
Nadelen
- Er moeten nieuwe leidingen gelegd worden in de vloer. Dit kost enige tijd.
- Wanneer tapijt als ondervloer wordt gebruikt, wordt een groot gedeelte van de warmte tegengehouden. Let hier dus op bij de keuze voor vloerverwarming.
- Vloerverwarming heeft iets langer nodig om het hele huis op te warmen. Je moet dus even geduld hebben, maar dan heb je ook wat.
Totaalpakket
We kennen Vloerenbaas natuurlijk al van hun ruime aanbod in vloeren. Echter bieden zij een totaalpakket aan waarbij je meteen kunt kiezen voor vloerverwarming. Om nu dan eindelijk antwoord te geven op de vraag ‘wat kost vloerverwarming per m2?’, dit verschilt heel erg. Kies je voor vloerverwarming als bijverwarming? Dan liggen de kosten een stuk lager dan wanneer je kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming. Daarnaast ligt dit ook aan het type vloerverwarming dat je kiest. Wil je meer weten over de kosten voor vloerverwarming? Neem dan vrijblijvend contact op met Vloerenbaas en wie weet sla je ook nog een nieuwe vloer aan de haak.
Kijk voor meer informatie op www.woneninderegio.nl
De meest populaire vloeren voor jou op een rijtje gezet